Νέα κατηγορία σε βάρος του Μενέντεζ - Βοήθησε επιχειρηματία να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ

Νέα κατηγορία σε βάρος του Μενέντεζ - Βοήθησε επιχειρηματία να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ βοήθησε επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσι να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ με δεσμούς στην ηγεσία του εμιράτου της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν χθες Τρίτη ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απαγγέλλοντας νέα κατηγορία σε βάρος του 70χρονου πολιτικού.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μενέντεζ δήλωσε αθώος για την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό να ενεργήσει ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης και για την κατηγορία ότι έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να εμποδίσει έρευνες των αρχών εναντίον τους.

Όπως αναφέρουν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο συμπληρωματικό κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ σύστησε τον επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπις σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ προκειμένου να διαπραγματευτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε βάρος του Ντέιμπις, ο οποίος δηλώνει αθώος.

Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE – Οι κάλπες έκλεισαν: Ξεκινά η καταμέτρηση των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα

LIVE – Οι κάλπες έκλεισαν: Ξεκινά η καταμέτρηση των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα

Έκλεισαν στις 6:00 το απόγευμα οι κάλπες στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» και ξεκινά η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Δείτε λεπτό προς λεπτό την ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις των υποψηφίων στο ThemaOnline: