Λευκός Οίκος: Δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα η ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς

Λευκός Οίκος: Δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα η ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς

Η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικές δυνατότητες στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι.

«Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να περιορίσουν τις δυνατότητες της Χαμάς να εξαπολύει επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ. Μπορεί να γίνει με στρατιωτικά μέσα», τόνισε.

Προειδοποίησε ωστόσο: «Θα εξαλείψετε (έτσι) την ιδεολογία; Όχι. Είναι εφικτό να εξαλείψετε ολοκληρωτικά την οργάνωση; Μάλλον όχι».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, με πληροφορίες από ABC

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία, αυτή τη φορά με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις μία ημέρα αργότερα, η απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στον ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ανοίξει επισήμως η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE