Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, διόρισε, μετά από εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, τα πιο κάτω πρόσωπα ως Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), για περίοδο 30 μηνών:

Πρόεδρος o κ. Αντώνης Πατσαλής (Μηχανολόγος Μηχανικός), Αντιπρόεδρος ο κ. Κυριάκος Κουππά (Χημικός Μηχανικός) και μέλη οι κ. Δημήτριος Παπαπολυβίου (Δικηγόρος), κ. Χρίστος Καλλής (Μηχανολόγος-Μηχανικός), κ. Γιώργος Ασιήκαλλης (Ηλεκτρονικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), κ. Νικόλαος Μορφίτης (Διοίκηση Επιχειρήσεων), κ. Θωμάς Σέπος (Μηχανολόγος Μηχανικός), κα Αναστασία Καλαϊκά (Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’, εκπρόσωπος του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας) και κ. Μιχάλης Ιακωβίδης, (Λειτουργός Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών). 

H επιλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε μέσα από τη διαδικασία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίστηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 28/6/2023, και έχοντας ιδιαίτερα υπόψη τις πρόνοιες του περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμου (Ν. 149/1988). To Γνωμοδοτικό αξιολόγησε τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων και ετοίμασε κατάλογο προτεινόμενων υποψηφίων, τον οποίο απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό.       

Της σημερινής τελικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου είχε προηγηθεί ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίουσύμφωνα με το άρθρο 3(2)(β) των περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμων του 1988 έως 2022

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE