ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ - Διορίστηκε από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, διόρισε, μετά από εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, τα πιο κάτω πρόσωπα ως Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), για περίοδο 30 μηνών:

Πρόεδρος o κ. Αντώνης Πατσαλής (Μηχανολόγος Μηχανικός), Αντιπρόεδρος ο κ. Κυριάκος Κουππά (Χημικός Μηχανικός) και μέλη οι κ. Δημήτριος Παπαπολυβίου (Δικηγόρος), κ. Χρίστος Καλλής (Μηχανολόγος-Μηχανικός), κ. Γιώργος Ασιήκαλλης (Ηλεκτρονικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), κ. Νικόλαος Μορφίτης (Διοίκηση Επιχειρήσεων), κ. Θωμάς Σέπος (Μηχανολόγος Μηχανικός), κα Αναστασία Καλαϊκά (Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’, εκπρόσωπος του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας) και κ. Μιχάλης Ιακωβίδης, (Λειτουργός Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών). 

H επιλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε μέσα από τη διαδικασία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίστηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 28/6/2023, και έχοντας ιδιαίτερα υπόψη τις πρόνοιες του περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμου (Ν. 149/1988). To Γνωμοδοτικό αξιολόγησε τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων και ετοίμασε κατάλογο προτεινόμενων υποψηφίων, τον οποίο απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό.       

Της σημερινής τελικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου είχε προηγηθεί ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίουσύμφωνα με το άρθρο 3(2)(β) των περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμων του 1988 έως 2022

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top