ΔΙΕΘΝΗ

Σκωτία: Καταζητούμενος για βιασμό σκηνοθέτησε τον θάνατό του - Πώς μπήκε τέλος στην περιπετειώδη καταδίωξή του

Σκωτία: Καταζητούμενος για βιασμό σκηνοθέτησε τον θάνατό του - Πώς μπήκε τέλος στην περιπετειώδη καταδίωξή του

Ένας Αμερικανός που καταζητείται για βιασμό στη χώρα του εκδόθηκε από τη Σκωτία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μια απόφαση που έβαλε τέλος σε μια περιπετειώδη καταδίωξη, η οποία περιλάμβανε έναν σκηνοθετημένο θάνατο, μια πλαστή ταυτότητα και φανταστικά προβλήματα υγείας.

Η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου σύμφωνα με τις οποίες παρείχε τη βοήθειά της σε «συνεργαζόμενες υπηρεσίες» για την έκδοση του 36χρονου Νίκολας Ρόσι.

Η αμερικανική δικαιοσύνη αναζητούσε τον 36χρονο στο πλαίσιο της έρευνας για τον βιασμό μιας γυναίκας στη Γιούτα το 2008 και για άλλες επιθέσεις.

 

 

Το 2019 ο Ρόσι διέδωσε στους οικείους του ότι έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Στη συνέχεια ανάρτησε τη… νεκρολογία του στο διαδίκτυο και εξαφανίστηκε, για να εμφανιστεί ολοζώντανος στη Βρετανία. Ενημερώθηκε για την υπόθεση η Ιντερπόλ και τον Οκτώβριο του 2021 ο Ρόσι συνελήφθη, όταν προσβλήθηκε από Covid-19 και εισήχθη για νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο της Γλασκώβης.

 

 

Η φαντασία του πάντως συνέχισε να δουλεύει: ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ονομαζόταν Άρθουρ Νάιτ και ήταν ένα «ορφανό από την Ιρλανδία». Οι αρχές δεν πείστηκαν, πολύ περισσότερο που τα τατουάζ του ήταν ίδια με την περιγραφή που είχε δώσει η Ιντερπόλ. Δικαστήριο του Εδιμβούργου έκρινε «απίθανες» τις εξηγήσεις του, κάνοντας λόγο για «φαντασιοκοπίες» αφού ο Ρόσι επέμενε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει λάθος άνθρωπο και ότι κάποιος άγνωστος που ήθελε να τον παγιδεύσει του έκανε τατουάζ εν αγνοία του, όταν ήταν αναίσθητος στο νοσοκομείο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα που του πήραν στο νοσοκομείο τα… άλλαξαν με εκείνα του καταζητούμενου υπόπτου.

 

 

Κατά τη διαδικασία της έκδοσής του εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πιτζάμες, σε αναπηρικό αμαξίδιο και μάσκα οξυγόνου, για να πείσει ότι ήταν άρρωστος. Ένας γιατρός όμως κατέθεσε ότι δεν υπήρχε ιατρικός λόγος και διαβεβαίωσε ότι τα πόδια του ήταν «αθλητικά και γερά». Κάποια στιγμή εμφανίστηκε με ενδυμασία που παρέπεμπε σε υπερορθόδοξο Εβραίο και ισχυρίστηκε ότι προσηλυτίστηκε στον ιουδαϊσμό όσο ήταν κρατούμενος.

Η βρετανική αστυνομία ερευνά μεταξύ άλλων μια καταγγελία για βιασμό που φέρεται ότι διέπραξε ο Ρόσι το 2017 στο Τσέλμσφορντ, στα βορειοανατολικά του Λονδίνου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top