ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται στη Νέα Υόρκη για επαφές η Κουέγιαρ, απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται στη Νέα Υόρκη για επαφές η Κουέγιαρ, απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ, η οποία θα έχει εκεί σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, η κ. Κουέγιαρ αναμένεται να αφιχθεί αυτή τη εβδομάδα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μίροσλαβ Γιέτζια, την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των ΗΕ αρμόδια για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, και τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απεσταλμένη του ΓΓ θα επισκεφθεί επίσης την Κύπρο για συναντήσεις με τους δυο ηγέτες - τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ - αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα φθάσει στο νησί. Σε ερώτηση αν θα επισκεφθεί επίσης τις πρωτεύουσες των τριών εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή την Αθήνα, την Άγκυρα και το Λονδίνο, καθώς και τις Βρυξέλλες για επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, οι πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποφασιστούν οι περιφερειακές επισκέψεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top