ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Να αξιοποιήσουμε απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ για σπάσιμο αδιεξόδου»

Αννίτα Δημητρίου: «Να αξιοποιήσουμε απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ για σπάσιμο αδιεξόδου»

Οφείλουμε να εργαστούμε μεθοδικά και να αξιοποιήσουμε την παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, για να σπάσουμε το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες ουσίας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Μιλούσε σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, όπου ενημέρωσε τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις τελευταίες εκθέσεις του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών του Πολιτικού Γραφείου κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι η λύση του Κυπριακού αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ καθώς και για το μέλλον της πατρίδας μας.

Επειτα, το Πολιτικό Γραφείο, συνέχισε την αξιολόγηση για την πορεία της παράταξης προς τις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του Ιουνίου, και, ενημερώθηκε για τις περαιτέρω διαβουλεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Επικύρωσε, επίσης, συγκεκριμένες εισηγήσεις του Εκτελεστικού Γραφείου για υποστήριξη ανεξάρτητων υποψηφίων και συγκεκριμένα για Δήμαρχο Στροβόλου τον Χρίστο Τσίγκη, για Δήμαρχο Ανατολικής Πάφου τον Κυριάκο Χατζηβασίλη, για Αντιδήμαρχο Ιδαλίου τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους Κουσιουμάρη, για Αντιδήμαρχο Αλάμπρας τον Αχιλλέα Μαλαχουρίδη, για Αντιδήμαρχο Λυμπιών την Αναστασία Μέσσιου Τουμάζου, για Αντιδήμαρχο Τσιερκέζ Τσιφτλίκ τον Ιωάννη Μέντζη, για Αντιδήμαρχο Αγίου Αθανασίου τον Μάριο Προδρόμου, για Αντιδήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών τον Μάριο Ελευθερίου, για Αντιδήμαρχο Αθηένου τον Πέτρο Χατζηπιερή, για Αντιδήμαρχο Πάφου τον Χρίστο Μακαρίου, για Αντιδήμαρχο Αγίας Μαρινούδας τον Χαράλαμπο Σάββα, για Αντιδήμαρχο Αχέλειας τον Νεόφυτο Στυλιανού, για Αντιδήμαρχο Κονιών τον Κωνσταντίνο Παπαχριστοφόρου και για Αντιδήμαρχο Κρήτου Τέρρα τον Χαράλαμπο Δέρβη.

Το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε επίσης όπως οι ενδοκομματικές εκλογές μεταξύ των μελών εκεί και όπου δεν θα υπάρξουν συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, διεξαχθούν στις 27 Ιανουαρίου, νοουμένου ότι υπάρχουν δύο ή και πλέον ενδιαφερόμενα μέλη του ΔΗΣΥ.

Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και οι ενδοκομματικές εκλογές στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή σχολικοί έφοροι, υπερβαίνουν τον μέγιστο αριθμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top