ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Στην τελική ευθεία ο ΔΗΣΥ για τις εκλογές - «Έχουμε καταλήξει στο 90% των επιλογών μας»

Αννίτα Δημητρίου: Στην τελική ευθεία ο ΔΗΣΥ για τις εκλογές - «Έχουμε καταλήξει στο 90% των επιλογών μας»

«Να μην μας φοβίζουν ούτε οι δημοκρατικές διαδικασίες ούτε οι εκλογές, εξάλλου o κόσμος θα αποφασίσει» διεμήνυσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη.

Πρόκειται για μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θέλουμε να εφαρμοστεί προς όφελος των πολιτών, υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέγουν τα ικανότερα κι αντιπροσωπευτικότερα άτομα προκειμένου να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας.

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές επεσήμανε ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ως το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα, «έχει μεγάλη σημασία να τονίζουμε την ευρωπαϊκή μας διάσταση και προοπτική, ειδικότερα τώρα με όλα όσα έχουμε να διαχειριστούμε».

Έχουμε καταλήξει στο 90% των επιλογών μας και ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στην τελική ευθεία, τόνισε η κ. Δημητρίου, προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει στον κόσμο το δικό του πολιτικό διακύβευμα, με στόχο να διασφαλιστεί παράλληλα η συμμετοχή των πολιτών.

Ερωτηθείσα εάν υπήρξαν αντιδράσεις με τις επιλογές του κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι συζητήσεις πάντοτε υπάρχουν. Οφείλουμε είπε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε, εκεί όπου δεν έχουν εξασφαλιστεί συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις και υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, η επιλογή θα επικυρωθεί μέσω διαφανούς και δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας. «Αυτό να μην μας φοβίζει, απεναντίας, οι πολίτες στην τοπική περιοχή θα επιλέξουν και έτσι θα είναι το πιο δίκαιο και το πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση εάν θα ακολουθηθεί πειθαρχική διαδικασία στις περιπτώσεις αποστατών, διευκρίνισε ότι δεν έχει να κάνει με την τιμωρία, αλλά με τον σεβασμό συλλογικών αποφάσεων και διαδικασιών. «Όταν ανήκουμε σ’ ένα πολιτικό χώρο, σ’ ένα οργανωμένο σύνολο εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις και δεν μπορεί αυτή η υποχρέωση να αίρεται επί προσωπικού». Μιλώντας σε σχέση με την πειθαρχική διαδικασία που συζητήθηκε στο πολιτικό γραφείο η κ. Δημητρίου έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναστολής του δικαιώματος επιλογής του συγκεκριμένου ατόμου -σε οποιαδήποτε διαδικασία- για ένα χρονικό διάστημα 6 χρόνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»ΠτΔ: «Με προσωπικά μου έξοδα μετέβηκα στην Αθήνα μαζί με την κόρη μου»

ΠτΔ: «Με προσωπικά μου έξοδα μετέβηκα στην Αθήνα μαζί με την κόρη μου»

Θλίψη εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διότι, όπως είπε, κάποιοι κρίνοντας από τον τρόπο που οι ίδιοι συμπεριφέρονται, κάνουν κάποιες αναφορές σε σχέση με την πρόσφατη μετάβαση του στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τον τελικό αγώνα του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top