ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στέλνουν email και παριστάνουν την Αστυνομία - Πώς προσπαθούν να σας εξαπατήσουν -Φωτογραφία

Στέλνουν email και παριστάνουν την Αστυνομία - Πώς προσπαθούν να σας εξαπατήσουν -Φωτογραφία

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με νέα μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παριστάνουν ότι έχουν αποσταλεί από την Αστυνομία Κύπρου.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολή που φέρει λογότυπα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας Κύπρου. Η επιστολή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτήν αναφέρεται ως αποστολέας το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ παρουσιάζεται και ως υπογεγραμμένη από Αξιωματικό της Αστυνομίας.

Στην ψευδή επιστολή αναφέρεται ότι, οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου και παιδικής διαδικτυακής πορνογραφίας. Μέσω της ψευδής επιστολής καλούνται οι παραλήπτες όπως απαντήσουν για να αναφέρουν τη δική τους εκδοχή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, η επιστολή αυτή είναι πλαστή και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονται από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, με τους δράστες να αποσκοπούν σε χρηματικό κέρδος. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων και ηλεκτρονικών συνδέσμων – links – που αναφέρονται σε αυτά.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

* Δείτε δείγμα της ψευδούς επιστολής

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top