ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Οικονομικών: Εξετάζει τροποποιήσεις στην πειθαρχική διερεύνηση για αποσπασμένους υπαλλήλους δημοσίου

Επ. Οικονομικών: Εξετάζει τροποποιήσεις στην πειθαρχική διερεύνηση για αποσπασμένους υπαλλήλους δημοσίου

Η Επιτροπή Οικονομικών εξέτασε στη σημερινή της συνεδρία τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει η αρχή που διερευνά πειθαρχικό παράπτωμα μέλους εναλλάξιμου προσωπικού ή προσωπικού που υπηρετεί με απόσπαση.

Συγκεκριμένα για σκοπούς διερεύνησης πειθαρχικού παραπτώματος μέλους εναλλάξιμου προσωπικού ή υπαλλήλου που υπηρετεί με απόσπαση, ως αρμόδια αρχή καθορίζεται το υπουργείο, υφυπουργείο ή ανεξάρτητο γραφεί ή υπηρεσία όπου ο υπάλληλος υπηρετεί.

Με το νομοσχέδιο παρέχεται επίσης η δυνατότητα στην αρμόδια αρχή να μεταβιβάσει οποιαδήποτε από τις εξουσίες της σε οποιοδήποτε λειτουργοί είναι ανωτέρου βαθμού από τον υπό διερεύνηση υπάλληλο.

Κατά τη συζήτηση η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε συμφωνία με τους σκοπούς του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι είναι πιο σωστό ο υπάλληλος να κρίνεται από τους συναδέλφους τους στη υπηρεσία στην οποία εργάζεται.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς επεσήμανε ότι για τη συγκεκριμένη αλλαγή δεν υπάρχει μελέτη αντικτύπου, ενώ ο αρμόδιος λειτουργούς του Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι δεν κρίθηκε απαραίτητο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Νόμος για πάταξη φοροδιαφυγής σε διασυνοριακές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου

Επίσης η Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε εναρμονιστικό νομοσχέδιο για το ΦΠΑ που αφορά τη θέσπιση απαιτήσεων για παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Όπως εξήγησε η Ανώτερη Λειτουργός ΦΠΑ Νάγια Συμεωνίδου η εναρμόνιση αυτή έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου για διασυνοριακές συναλλαγές. Συγκεκριμένα προβλέπεται η υποχρέωση των παρόχων πληρωμής για τήρηση λεπτομερούς αρχείου για πληρωμές για παραδόσεις ή παροχές υπηρεσιών σε άλλο κράτος-μέλος, όταν υπερβαίνουν τις 25 για κάθε φυσικό πρόσωπο και να τις υποβάλουν στον Έφορο Φορολογίας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος για πληρωμές CESOP.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ύστερα από κάποιες διευκρινίσεις που ζητήθηκαν η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top