Στη Βουλή ο προϋπολογισμός της Ένωσης Προσφύγων - Πότε ξεκινά η συζήτηση

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός της Ένωσης Προσφύγων - Πότε ξεκινά η συζήτηση

Ενώπιον της Βουλής βρίσκεται ο προϋπολογισμός της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων και αναμένεται να συζητηθεί από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων στις 30 Ιανουαρίου διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΠΕΠ Γιώργος Λυσανδρίδης.

Στην ανακοίνωση του με αφορμή τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που φέρουν την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων να μην έχει καταθέσει τον προϋπολογισμό της για ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της ΠΕΠ διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2023, και ακολουθήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης και έγκρισης με το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Όπως εξηγεί, η μικρή καθυστέρηση που υπήρξε αρχικά στην υποβολή του, οφειλόταν στη διαβούλευση που βρισκόταν σε εξέλιξη, για την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς την ΠΕΠ, ως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2023 με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΠ, κάτι το οποίο τελικά δεν τελεσφόρησε.

Όπως σημειώνει, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε το Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως κατατέθηκε στη Βουλή πριν το νέο έτος. Η συζήτηση του, θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που στην περίπτωση της ΠΕΠ είναι η Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE