ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιλέγει τραγούδι για την Eurovision εν μέσω πολέμου και αντιδράσεων

Ισραήλ: Επιλέγει τραγούδι για την Eurovision εν μέσω πολέμου και αντιδράσεων

Εν μέσω πολέμου, άρχισε από χθες η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας ΚΑΝ.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, «λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα τους τελευταίους μήνες», η φετινή διαδικασία επιλογής θα είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, το τραγούδι δεν θα επιλεγεί με τηλεψηφοφορία του κοινού, αλλά από ειδική Επιτροπή, ενώ ορίσθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση σημαντικό τμήμα των στίχων να είναι στην εβραϊκή γλώσσα.

Το τραγούδι που θα επιλεγεί θα μεταδοθεί στο πλαίσιο ειδικής τηλεοπτικής εκπομπής τον Μάρτιο, ενώ το πρόσωπο που θα ερμηνεύσει την σύνθεση θα αναδειχθεί από talent show που μεταδίδεται από ιδιωτικό κανάλι.

Λόγω του πολέμου, η φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε χώρες που θα στείλουν το τραγούδι τους στον φετινό διαγωνισμό. Στη Φιλανδία 1400 καλλιτέχνες έκαναν έκκληση με επιστολή τους στη δημόσια τηλεόραση της χώρας τους YLE να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό, σε περίπτωση που θα διαγωνιστεί και το Ισραήλ, ενώ, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής επιλογής του τραγουδιού της Νορβηγίας, ανέβηκε στο πλατό νορβηγίδα διαδηλώτρια υποστηρίζοντας τους Παλαιστινίους.

Με την έναρξη του πολέμου, οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τηλεθεατών, απηύθυναν ερώτημα προς την αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης της EBU ως προς το εάν θα έπρεπε να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον φετινό διαγωνισμό.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, η EBU με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι «ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς όλης της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και δεν είναι διαγωνισμός μεταξύ Κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε ότι «η ισραηλινή κρατική ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στη διοργάνωση επί πενήντα χρόνια».

«Η EBU είναι ένας διεθνής οργανισμός και τα συλλογικά του όργανα εκπροσωπούν τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτόν. Τα αρμόδια συλλογικά όργανα της EBU έκριναν ότι ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό και μαζί με τους 36 άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό», επεσήμανε η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη-πολιτικό γεγονός, ενώνοντας με τη μουσική το παγκόσμιο κοινό».

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας. Ο πρώτος και ο δεύτερος προκριματικός θα γίνει στις 7 και 9 Μαΐου αντίστοιχα, και ο τελικός στις 11 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top