ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» - Ζήτησε άμεσο και αποφασιστικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων ο Χαρτσιώτης

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» - Ζήτησε άμεσο και αποφασιστικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων ο Χαρτσιώτης

Λήψη άμεσων αποτρεπτικών μέτρων από την Αστυνομία για αντιμετώπιση της έξαρσης των τελευταίων περιστατικών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και τη βία στους αγωνιστικούς χώρους, αποφασίστηκε στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με πρωτοβουλία του Υπουργού Μάριου Χαρτσιώτη.

Αποφασίστηκε όπως η Αστυνομία εξετάσει επιχειρησιακά τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων που συζητηθήκαν και επανέλθει άμεσα για υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και την οπαδική βία και σε αυτήν έλαβαν μέρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων των πόλεων και της ΜΜΑΔ καθώς και λειτουργοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενδελεχής ανταλλαγή απόψεων για αντιμετώπιση της έξαρσης των τελευταίων περιστατικών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και τη βία στους αγωνιστικούς χώρους και κατατέθηκαν εισηγήσεις από την Αστυνομία για λήψη άμεσων αποτρεπτικών μέτρων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ δύσκολη και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν γεγονότα όπως των τελευταίων ημερών, τα οποία δημιουργούν το αίσθημα πως το επίπεδο ασφάλειας είναι χαμηλό.

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία γνωρίζει καλύτερα τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και ζήτησε εισηγήσεις προς άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, τόσο από την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των πόλεων. Ζήτησε ακόμη όπως τα προβλήματα αντιμετωπιστούν αμέσως και με αποφασιστικό τρόπο.

Αναφέρεται τέλος ότι η ηγεσία της Αστυνομίας ανέλαβε να εξετάσει επιχειρησιακά τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και να επανέλθει άμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης για υλοποίηση τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top