Νορβηγία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Όσλο λόγω σφοδρής χιονόπτωσης

Νορβηγία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Όσλο λόγω σφοδρής χιονόπτωσης

Έκλεισε σήμερα για λόγους ασφαλείας το βασικό αεροδρόμιο του Όσλο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή της νορβηγικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor, ενώ πολλά δρομολόγια τρένων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τουλάχιστον τις 15:30 (ώρα Ελλάδος), αλλά δεν αποκλείεται να παραταθεί η διακοπή της λειτουργίας του.

"Αυτό είναι υπερβολικά σπάνιο... υπάρχει τόσο πολύ χιόνι που οι πιλότοι δεν μπορούν να δουν τα φώτα στο έδαφος και έτσι διακόψαμε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις. Πρώτα η ασφάλεια", είπε εκπρόσωπος της Avinor.

Η Avinor ζήτησε από τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για πληροφορίες.

Η κυκλοφορία των τρένων σε τμήματα της ανατολικής Νορβηγίας επίσης σταμάτησε σήμερα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Bane Nor.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline