ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη - Βίντεο

Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη - Βίντεο

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, σηματοδοτώντας την τέταρτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που χτυπούν την ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Η αμερικανοβρετανική επίθεση είχε στόχο τις επαρχίες Χοντάιντα, Τάιζ, Νταμάρ, Αλ Μπάιντα και Σαάντα», ανέφερε το Αλ Μασίρα.

Οι Χούτι υπόσχονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούτι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την τέταρτη σειρά βομβαρδισμών εναντίον θέσεών τους, που απέδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σε επαρχίες της Υεμένης.

 

 

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο στόχαστρο πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ανεξαρτήτως των αμερικανοβρετανικών επιθέσεων στην προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν», διαβεβαίωσε αξιωματούχος των Χούτι μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες.

Ώρες νωρίτερα, οι Χούτι έπληξαν για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα ένα πλοίο ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης των ΗΠΑ. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ανταρτική ομάδα χρησιμοποίησε ένα μονόδρομο επιθετικό drone για να στοχεύσει το M/V Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο εμπορικό σκάφος, ανέφερε σε δήλωση η Κεντρική Διοίκηση. Το πλοίο υπέστη κάποιες ζημιές αλλά κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του.

 

 

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες εκτόξευσαν «πυραύλους εναντίον του αμερικανικού πλοίου Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν» και «έπληξαν τον στόχο τους», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία.

Προειδοποίησε μάλιστα ο ίδιος ότι δεν θα διστάσουν να βάλουν στο στόχαστρο «κάθε πηγή απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», προκειμένου «να υπερασπιστούν την Υεμένη» και να «υποστηρίξουν τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».

Τη Δευτέρα, οι Χούτι έπληξαν ένα άλλο πλοίο ιδιοκτησίας και λειτουργίας των ΗΠΑ με έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο, κάτι που φαινόταν να είναι η πρώτη τέτοια επιτυχημένη επίθεση εναντίον αμερικανικού περιουσιακού στοιχείου από τότε που η ομάδα επιτέθηκε σε διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες στα μέσα Νοεμβρίου.

Τα νέα πλήγματα έρχονται επίσης την ίδια μέρα που οι ΗΠΑ επαναχαρακτηρίζουν τους Χούτι ως τρομοκρατική οντότητα (SDGT).

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top