Ανανέωσαν διαβατήριο σε… τ/κ καταζητούμενο - Τον έψαχναν εδώ και χρόνια ενώ εκκρεμούσε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ανανέωσαν διαβατήριο σε… τ/κ καταζητούμενο - Τον έψαχναν εδώ και χρόνια ενώ εκκρεμούσε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Τον καταζητούσε η Αστυνομία από το 2005 και πιάστηκε στην Ιταλία με… ανανεωμένο κυπριακό διαβατήριο.

Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «Πολίτης» καθώς ενώ ήταν καταζητούμενος το 2014, οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας του ανανέωσαν την ταυτότητα και το διαβατήριο που κατείχε από το 2004, την ίδια ώρα που εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Πρόκειται για τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος από το 2005.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Π», ο Ακάν Κιουρσιάτ υπέβαλε αίτηση και εξασφάλισε ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2004, λίγο μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Το 2005 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για υποθέσεις σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Το 2007 εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα ίδιο αδίκημα.

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο», ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε πως «από την αρχή η Αστυνομία διερευνούσε πως διέφυγε από την Κύπρο προς Ιταλία. Τώρα το πώς εκδόθηκε το διαβατήριο βρίσκεται σίγουρα στο πλαίσιο της διερεύνησης».

Παράλληλα, βρισκόταν υπό διερεύνηση αν τελικά διέφυγε από το αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά κάτι τέτοιο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει.

Δείτε σχετικό απόσπασμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE