ΔΙΕΘΝΗ

Με τον αέρα του νικητή ο Τραμπ διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Με τον αέρα του νικητή ο Τραμπ διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ανακατεύει γερά την «τράπουλα» των προκριματικών εκλογών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα η απόσυρση του πολλά υποσχόμενου κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ανακοινώνοντας ότι ψηφίζει... δαγκωτό Τραμπ με τον αμερικανικό Τύπο να αφήνει να εννοηθεί ότι ο τέως πρόεδρος του έχει υποσχεθεί ανώτατο πόστο εάν διαβεί εκ νέου το κατώφλι του Λευκού Οίκου στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αναδειχθεί νικητής και στις δεύτερες προκριματικές εκλογές- μετά την Αιόβα- στο Νιου Χάμσαιρ- καθώς όλες οι ψήφοι του κυβερνήτη της Φλόριντα- εκτός απροόπτου- αναμένεται να... πάνε στον σύζυγο της Μελάνια, με την βασική του πολιτική αντίπαλο, Νίκι Χέιλι -πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ- να τα βρίσκει... μπαστούνια, όπως αναφέρουν τα περισσότερα αμερικανικά δημοσιεύματα.

Για πρώτη φορά, η Νίκι Χέιλι αμφισβήτησε προχθές τη διανοητική ικανότητα του πολιτικού της αντιπάλου, επισημαίνοντας ότι επανειλημμένα ο Τραμπ φαίνεται να την μπερδεύει με την Δημοκρατική πρώην πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, σε προεκλογική του ομιλία.

Καθώς έκανε εκστρατεία στο Κιιν του Νιου Χάμσαιρ, η Χέιλι αναφέρθηκε στην ομιλία του Τραμπ το προηγούμενο βράδυ, στην οποία, εκ παραδρομής, ο τέως πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια στο Καπιτώλιου την ημέρα της ανταρσίας στις 6 Ιανουαρίου του 2021, όταν μία ομάδα εξτρεμιστών - υποστηρικτών του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εισέβαλε στο κτίριο.

Από την πλευρά του, το μεγάλο φαβορί των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, σε προεκλογική του συγκέντρωση το Σάββατο σε περιφέρεια στο Νιου Χάμσαιρ, έχει σηκώσει μανίκια και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Στην διάρκεια της ομιλίας του, έδιωξε - για ακόμα μία φορά - έναν διαδηλωτή που τον αποκάλεσε «δικτάτορα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Mirror», που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το σχετικό βίντεο, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ενώ εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τον εμπιστευτούν εκ νέου οι ψηφοφόροι, μόλις άκουσε τον διαδηλωτή να τον αποκαλεί «δικτάτορα», δεν έχασε την ευκαιρία δίνοντας το πράσινο φως στους αρμοδίους για να τον απομακρύνουν. «Διώξτε τον», ακούγεται να λέει ο Τραμπ στους σωματοφύλακες του, οι οποίοι σε δευτερόλεπτα έπραξαν αυτό που τους ζήτησε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το προσωπικό ασφαλείας απομάκρυνε έναν άνδρα από το πλήθος που τον αποκάλεσε «δικτάτορα» κατά τη χθεσινή νυχτερινή συγκέντρωση στο Μάντσεστερ του Νιού Χάμσαϊρ», όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο κέντρο «Arena» του Μάντσεστερ, ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος αποκάλεσε τον πρώην πρόεδρο «δικτάτορα» με τον Τραμπ απευθυνόμενος στο προσωπικό ασφαλείας, να τους λέει: «Βγάλτε τον έξω»...Τώρα ξέρουμε ότι η πολιτική σοβαρεύει».

Αφού πέταξε έξω τον διαδηλωτή, ο Τραμπ άρχισε να απαντά σε όσους του προσάπτουν ότι είναι μεγάλος σε ηλικία κι ότι έχει επηρεαστεί η διανοητική του ικανότητα υποστηρίζοντας ότι, το μυαλό του είναι τώρα πιο δυνατό από ότι ήταν ποτέ τα τελευταία 25 χρόνια.

Πάντως, για τους ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, δικτάτορας είναι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

«Ο Ιησούς είναι ο σωτήρας μου, ο Τραμπ είναι ο πρόεδρός μου», έγραφε ένα από τα πανό που κράδαιναν οι υποστηρικτές του, οι οποίοι παρά τις πολικές θερμοκρασίες, είχαν σχηματίσει ουρές το Σάββατο για να τον καλύτερο σόουμαν. Ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση μέχρι σήμερα στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαϊρ, γράφει η εφημερίδα «Guadian» και προσθέτει:

«Οι πιστοί ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου που παρέστησαν στην ομιλία του στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ θεωρούν ότι ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν ενεργεί με αυταρχικό τρόπο κι ότι ο Τραμπ είναι ο σωτήρας της δημοκρατίας, με βάση το Σύνταγμα».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top