ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από αθώος, ένοχος πρόσωπο για υπόθεση ναρκωτικών – Άμεσα στη φυλακή

Από αθώος, ένοχος πρόσωπο για υπόθεση ναρκωτικών – Άμεσα στη φυλακή

Ανατράπηκε, κατόπιν έφεσης που καταχωρήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η αθωωτική απόφαση πρωτόδικου Δικαστηρίου εναντίον προσώπου, το οποίο είχε συλληφθεί για υπόθεση κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.


Το Εφετείο, παραμερίζοντας την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και κάνοντας αποδεκτή τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι, με βάση τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έπρεπε να καταδικάσει και όχι να αθωώσει τον κατηγορούμενο, ανέφερε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εσφαλμένα αθώωσε τον κατηγορούμενο στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο.

Για τούτο, όπως σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, η πρωτόδικη απόφαση παραμερίζεται και αντικαθίσταται με απόφαση καταδικαστική για τον κατηγορούμενο καθώς αυτός κρίνεται ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε στη συνέχεια ποινή άμεσης φυλάκισης 7 μηνών, με το Εφετείο να σημειώνει τη σοβαρότητα των αδικημάτων και τη σημασία της αποτρεπτικότητας των ποινών. Χαρακτηριστική δε είναι η αναφορά του Εφετείου:
«Αναμφίβολα την ανησυχία του νομοθέτη για την εξάπλωση και διασπορά των ναρκωτικών συμμερίζονται και τα ημεδαπή Δικαστήρια όλων των βαθμίδων, τα οποία στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων συμμετέχουν στην προσπάθεια εξάλειψής τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τα τελευταία έτη, να τονίσει την αδήριτη ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών στα πλαίσια των προσπαθειών πάταξης της μάστιγας των ναρκωτικών.»

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Πόπη Πίτσιλλου, Δημόσιος Κατήγορος Α'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top