ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτά είναι τα μέτρα για πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της βίας στα γήπεδα - Ποια θα εφαρμοστούν με άμεση ισχύ

Αυτά είναι τα μέτρα για πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της βίας στα γήπεδα - Ποια θα εφαρμοστούν με άμεση ισχύ

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 17.01.2024 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανακοίνωσε την εφαρμογή των πιο κάτω μέτρων για την καταπολέμηση του οργανωμένου και σοβαρού εγκλήματος, με άμεση ισχύ.

1. Ενίσχυση του αριθμού των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

2. Ενίσχυση της αστυνόμευσης με την ανάπτυξη πεζών και μηχανοκίνητων  περιπόλων στις πόλεις και προάστεια συμπεριλαμβανομένων και στατικών ελέγχων.

3. Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφορίων της Αστυνομίας.

4.Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

5.Εντατικοποίηση των οικονομικών ερευνών για εντοπισμό και κατάσχεση εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Διευκρινίζεται ότι αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία για λόγους ασφάλειας και διασφάλισης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Σε ότι αφορά την οπαδική βία αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης των αγώνων και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων όλων των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους από την Αστυνομία. Προς τούτο η Αστυνομία θα έχει την δυνατότητα σε συγκεκριμένους αγώνες να καθορίζει τον χρόνο προσέλευσης των φιλάθλων.

2.Εξέτασητης λειτουργίας των Συνδέσμων Φιλάθλων παγκύπρια και έκδοση διαταγμάτων κλεισίματος εκεί και όπου απαιτείται

3.Στις περιπτώσεις όπου προκύπτει θέμα ασφαλούς διεξαγωγής ή συνέχισης του αγώνα, η Αστυνομία θα εφαρμόζει τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και θα εισηγείται την μη διεξαγωγή ή την διακοπή του.

Πρόσθετα με τα πιο πάνω, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στις 17.1.2024 κατέθεσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας προκείμενου να ψηφιστεί το συντομότερο, η οποία μεταξύ άλλων προνοεί τα ακόλουθα:

(α) εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε κάθε αθλητικό χώρο που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αγώνα Α΄ κατηγορίας ανεξαρτήτου χωρητικότητας.

(β) παροχή στην Αστυνομία της δυνατότητας να διενεργεί ελέγχους αλκοτέστ και νάρκοτεστ σε φιλάθλους για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους όσους τελούν σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών.

(γ) αύξηση μέχρι και δέκα χρόνια της διάρκειας του διατάγματος αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους που το Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει.

(δ) ενίσχυση του ελέγχου κάρτας φιλάθλου στους αθλητικούς χώρους με την εμπλοκή της Αστυνομίας στους σχετικούς ελέγχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top