Η κακοκαιρία κατέστρεψε τα διάσημα δένδρα της σειράς «Game of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

Η κακοκαιρία κατέστρεψε τα διάσημα δένδρα της σειράς «Game of Thrones» στη Βόρεια Ιρλανδία

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Isha και στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας χιλιάδες ιδιοκτησίες χωρίς ρεύμα και προκαλώντας αναστάτωση στα ταξίδια.

«Θύμα» της κακοκαιρίας έπεσε και η συστάδα δέντρων με εντυπωσιακά ελικοειδή κλαδιά που βρίσκεται στον δρόμο Dark Hedges. Η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές στα δέντρα, ενώ τρία απ’ αυτά καταστράφηκαν τελείως.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα διάσημο από τη σειρά «Game of Thrones». Ο δρόμος παρουσιάστηκε στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, όταν η Άρια Σταρκ μεταμφιέστηκε σε αγόρι για να δραπετεύσει από το King’s Landing, μαζί με άλλους ήρωες της σειράς, που επρόκειτο να ενταχθούν στη Νυχτερινή Φρουρά.

Οι υπεύθυνοι της περιουσίας που ανήκει στο Dark Hedges Preservation Trust ήδη έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού. Άλλωστε το σημείο, μετά τη σειρά έχει γίνει διάσημο και προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών από όλον τον κόσμο.

«Φαίνεται ότι έχουν πέσει τρία δέντρα. Έχουμε ανθρώπους έξω από τα ξημερώματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο. Έχουν πέσει κι άλλα έργα στην περιοχή. Ο δρόμος Dark Hedges είναι κλειστός όσο συνεχίζονται οι εργασίες» δήλωσε ο πρόεδρος του Trust, προσθέτοντας ότι ένα από τα δέντρα που έπεσαν ήταν υγιές.

game_of_thrones_2

Πέρυσι είχαν γίνει εργασίες για την απομάκρυνση έξι δέντρων από το σημείο και την εκτέλεσε διορθωτικών εργασιών σε αρκετά άλλα, καθώς έρευνες ανέδειξαν θέματα ασφαλείας για την κατάστασή τους.

Τα δέντρα, που είναι οξιές, φυτεύτηκαν για να πλαισιώσουν την οδό Bregagh Road προς το Gracehill House, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 1775. Αρχικά υπήρχαν περίπου 150 δέντρα. Όμως, εδώ και χρόνια εκφράζονται ανησυχίες για την κατάσταση αρκετών από τις αρχαίες οξιές. Πέρυσι το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει ότι ανεξάρτητη έρευνα έδειξε ότι 11 δέντρα από τα 86 που έχουν απομείνει, βρίσκονταν σε κακή κατάσταση και δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για το κοινό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE