ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργείο Γεωργίας η έκθεση επαναξιολόγησης για τον Ακάμα

Στο Υπουργείο Γεωργίας η έκθεση επαναξιολόγησης για τον Ακάμα

Παραδόθηκε στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Χατζηπαναγιώτου, η έκθεση εμπειρογνωμόνων για τον Ακάμα στην οποία επανεξετάζεται και επαναξιολογείται το προτεινόμενο οδικό δίκτυο όλων των φάσεων και του μέρους του δρόμου Τοξεύτρας - Άβακας - Λίπατη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Γεωργίας, η έκθεση θα εξεταστεί από την Ad hoc επιτροπή η οποία θα συγκληθεί μετά από πρόσκληση της Περιβαλλοντικής Αρχής, την 31η Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Υπουργείο Γεωργίας, «ακολουθεί πιστά τα χρονοδιαγράμματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ής Δεκεμβρίου 2023 για αλλαγές που αφορούν την υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα, εντός του πλαισίου και φιλοσοφίας του ΣΑΑ».

Σημειώνεται ότι «η έκθεση ετοιμάστηκε από ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων περιλαμβανομένου και εκπροσώπου του ΕΤΕΚ ενώ η επανεξέταση του ΣΑΑ, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει και τα χαρακτηριστικά των διατομών και μηκοτομών για ηπιότερη όδευση εντός του δασικού πάρκου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top