ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε συναγερμό οι Αρχές μετά το fake μήνυμα Μπάιντεν μέσω AI

ΗΠΑ: Σε συναγερμό οι Αρχές μετά το fake μήνυμα Μπάιντεν μέσω AI

Κανένα άλλο πολιτικό deepfake δεν έχει θορυβήσει τους ειδικούς που ασχολούνται με την παραπληροφόρηση σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο, όσο το παραποιημένο ηχητικό μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που άρχισε να κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο.

Στο τηλεφωνικό μήνυμα, μια φωνή που είχε υποστεί επεξεργασία ώστε να ακούγεται σαν τον Μπάιντεν, προέτρεπε τους ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσαϊρ να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, σήμερα Τρίτη (23/01). «Κρατήστε την ψήφο σας για τις εκλογές του Νοεμβρίου» έλεγε το τηλεφωνικό μήνυμα.

Σύμφωνα με το Time, δεν είναι σαφές πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το μήνυμα του Μπάιντεν, ενώ την ίδια στιγμή, ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χάμσαϊρ διερευνά το περιστατικό. Ωστόσο, ο εντοπισμός της πηγής του ψεύτικου ήχου θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολος επειδή διαδόθηκε μέσω τηλεφώνου σε αντίθεση με το διαδίκτυο, σύμφωνα με την Τζόαν Ντόνοβαν, επίκουρη καθηγήτρια δημοσιογραφίας και σπουδών αναδυόμενων μέσων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Τα ηχητικά μηνύματα που παραδίδονται μέσω τηλεφώνου δεν συνοδεύονται από τα ίδια ψηφιακά ίχνη. «Είναι μια ένδειξη της επόμενης γενιάς βρώμικων κόλπων» δήλωσε η Ντόνοβαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Time, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το ψεύτικο κλιπ του Μπάιντεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό για όσους ερευνούν περιστατικά παραπληροφόρησης αλλά και τους εκλογικούς αξιωματούχους. Επιβεβαίωσε τον μεγαλύτερο φόβο τους: κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούν τα deepfakes όχι μόνο για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αλλά και για να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.

«Ακόμα και αν μια τέτοια παραπληροφόρηση εισάγει σύγχυση που επηρεάζει μόνο μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ψήφους, θα μπορούσε να έχει σημασία όσον αφορά τα επιμέρους αλλά και το τελικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Nick Diakopoulos, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top