ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αναμένει ενημέρωση από την ελληνική Αστυνομία για την σύνδεση της Greek Mafia με την δολοφονία Μαυρομιχάλη

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αναμένει ενημέρωση από την ελληνική Αστυνομία για την σύνδεση της Greek Mafia με την δολοφονία Μαυρομιχάλη

Eνημερώθηκε για τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που θέλουν την Greek Mafia να συνδέεται με την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση ο κ. Χαρτσιώτης, ανέφερε ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας έχει στείλει γραπτό αίτημα προκειμένου να έχουν από την Ελληνική Αστυνομία και την Interpol πλήρη ενημέρωση με λεπτομέρειες για τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων συνδέονται κατά πληροφορίες τα μέλη της ομάδας των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ που κατηγορούνται για τις ανθρωποκτονίες τριών μελών της επονομαζόμενης Greek Mafia.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που έβγαλε στην δημοσιότητα η «Kathimerini.gr», ένας από τους 7 κατηγορουμένους, που πάντως διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται, φέρεται να έχει ανάμειξη σε ανθρωποκτονία που διεπράχθη την 31η Οκτωβρίου 2023 στην Κύπρο. Πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία, 28 ετών, ο οποίος κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές για τους εμπρησμούς ενός βενζινάδικου και ενός παράνομου καπνεργοστασίου στον Ασπρόπυργο, τον Ιούνιο.

Θύμα της επίθεσης στην Κύπρο ήταν ο 45χρονος Αλέξης Μαυρομιχάλης ή «Αλεξούι» εις βάρος του οποίου είχαν διαπραχθεί ακόμα 5 απόπειρες δολοφονίας (ακόμα και με αντιαρματικό βλήμα), πριν τελικά πέσει νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, στην πολυκατοικία όπου διέμενε. Μετά τη δολοφονία στη Λευκωσία, ο 28χρονος ομογενής εγκατέλειψε την Κύπρο και σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης κατάφερε να διαφύγει στη Ρωσία, με ενδιάμεσο σταθμό ένα από τα ρωσόφιλα μοναστήρια του Αγίου Ορους.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ίδια ομάδα είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου και στο Μαυροβούνιο. Δύο από τα μέλη της ομάδας εξάλλου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ (το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν τον συμπεριέλαβε στη δικογραφία) κρατούνται σε φυλακή της βαλκανικής χώρας. Οι δύο νεαροί καθώς και ένας τρίτος συνεργός τους που κατάφερε να διαφύγει επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό – πιστόλια Glock και ημιαυτόματα όπλα τύπου Scorpion.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top