«Κάλεσμα» ΕΔΕΚ σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για συνεργασία σε Δήμο Λευκωσίας και κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου

«Κάλεσμα» ΕΔΕΚ σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για συνεργασία σε Δήμο Λευκωσίας και κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου

Πρόταση συνεργασίας υπέβαλε η ΕΔΕΚ σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και κυρίως σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών σε σχετική ανακοίνωσή του, οι προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο Λευκωσίας και στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου, πέραν από την πτυχή της αυτοδιοικητικής αρμοδιότητας, παρουσιάζουν και σημαντική πολιτική διάσταση, δεδομένου ότι:

- η Λευκωσία αποτελεί τη μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και
- η Αμμόχωστος είναι υπό τη συνεχή απειλή για εποικισμό, από το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία.

Ως εκ τούτου, η ΕΔΕΚ προτείνει στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και κυρίως στις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, όπως προχωρήσουμε σε πνεύμα συναίνεσης και εποικοδομητικής συνέργειας, στην εξεύρεση κοινών υποψηφίων Δημάρχων στους Δήμους Λευκωσίας και Αμμοχώστου, οι οποίοι να διαθέτουν και πολιτική εμπειρία, για να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες που προκύπτουν από την πολιτική διάσταση των δύο αυτών Δήμων.

Ανάλογα με την ανταπόκριση στην πρόταση της, η ΕΔΕΚ θα καθορίσει και τη θέση της αναφορικά με την εκλογή Δημάρχου στους δύο παραπάνω Δήμους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE