ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα ωφελήματα που αποποιήθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου

Αυτά είναι τα ωφελήματα που αποποιήθηκε ο Γιαννάκης Ομήρου

«Επειδή ο ‘βίος και η πολιτεία’ κάθε συμμετέχοντος στην πολιτική διαδικασία, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του κατά πόσον πράγματι κήδεται του δημοσίου συμφέροντος», ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή του δήλωση σήμερα αναφέρεται στα ωφελήματα και πως χειρίστηκε ο ίδιος αυτά που δικαιούνταν.

Όπως αναφέρει, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΠτΒ το 2011, αποποιήθηκε το επίδομα εξωτερικού, του δικαιώματος σύνταξης για την προηγούμενη βουλευτική του θητεία, ενώ ζήτησε κι έγινε αποδεκτό από τον Αρχηγό Αστυνομίας την δραστική – κατά το ήμισυ – μείωση του αριθμού των αστυνομικών της φρουράς του και την κατάργηση συνοδευτικού αυτοκινήτου στις μετακινήσεις του.

Αποποιήθηκε επίσης της εγκατάστασης στατικής αστυνομικής φρουράς στους τόπους κατοικίας του «παρά τη διαφωνία του Αρχηγού Αστυνομίας», αρνήθηκε να παραλάβει αυτοκίνητο για χρήση από το Διευθυντή του Γραφείου του ενώ ως Υπουργός Άμυνας, το 1998 απέρριψε την εγκατάσταση στατικής φρουράς στρατονόμων στους τόπους κατοικίας μου.

Σε ότι αφορά το επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών, προσθέτει ο κ. Ομήρου, υπό την ιδιότητα του ως πρώην Προέδρου της Βουλής, «πληροφορώ ότι και Γραμματέα απασχολώ και ακίνητο ενοικιάζω και συντηρώ στη Λευκωσία ως χώρο Πολιτικού Γραφείου. Με έξοδα υπέρτερα του επιδόματος γραμματέως». Θεωρεί, αναφέρει, ότι επιβάλλεται ένας λογικός εξορθολογισμός των νομοθετικών ρυθμίσεων για πρώην ΠτΔ και ΠτΒ, «μακριά από αγοραίο λαϊκισμό και θα πρέπει να αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις της Βουλής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top