ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις στην Επιτροπή Μεταφορών για το νομοσχέδιο για σχολές οδηγών

Αντιδράσεις στην Επιτροπή Μεταφορών για το νομοσχέδιο για σχολές οδηγών

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλούν οι πρόνοιες του νομοσχεδίου που συζητείται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών και που τροποποιεί το πλαίσιο λειτουργίας των σχολών οδηγών, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν βουλευτές που συμμετείχαν την Πέμπτη στη συνεδρία της Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολών εκπαιδευτών οδηγών επανήλθε ενώπιον της Επιτροπής μετά από 6 μήνες, υποδεικνύοντας ότι ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρία η Επιτροπή είχε ζητήσει από την εκτελεστική εξουσία να διαβουλευτεί εκ νέου με τους επηρεαζόμενους και να καταλήξουν σε μια λύση, σήμερα διαφάνηκε ότι δεν υπήρξαν αποτελέσματα και πως «δεν υπάρχει καλή διάθεση» εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών να προσπαθήσει να βρει μια λύση στα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτές των σχολών οδηγών.

Ο κ. Φακοντής σημείωσε ότι για το ΑΚΕΛ πρώτιστης σημασίας είναι η ασφάλεια των εκπαιδευόμενων και των οδηγών στους δρόμους, η καλλιέργεια οδικής συνείδησης και κουλτούρας ιδιαίτερα στους νέους οδηγούς αλλά και ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

«Επιπλέον θεωρούμε πως το ορθό είναι να υπάρξει συζήτηση έτσι ώστε να επιλυθούν σημαντικές διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων προτού ξεκινήσει η συζήτηση και η σύνθεση του νομοσχεδίου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών» είπε, κάνοντας λόγο για «κραυγές αγωνίας» που ακούστηκαν κατά τη σημερινή συζήτηση από τους ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών σε ό,τι αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε τέλος πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαλυθούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις των σχολών οδηγών οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου εδώ και τόσα πολλά χρόνια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν όπως επανέλθουν ενώπιον της Επιτροπής για την έναρξη της κατ’ άρθρο συζήτησης του νομοσχεδίου σε 3 εβδομάδες και εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως μέχρι τότε γεφυρωθούν κάποιες από τις διαφορές.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα καθώς με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αλλάζει ολόκληρη σχεδόν η φιλοσοφία λειτουργίας των σχολών οδήγησης.

«Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες» είπε και κάλεσε την Κυβέρνηση να δει σοβαρά το θέμα και να προσπαθήσει να βρει συγκλίσεις μαζί με τις σχολές οδηγών.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε τέλμα» πρόσθεσε καλώντας και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών αλλά και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να ξαναδούν το θέμα έτσι ώστε να υπάρξει κοινή συνισταμένη.

Ανέφερε επίσης ότι το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή μέσα στις επόμενες μέρες εκφράζοντας την εκτίμηση ότι όπως είναι σήμερα το νομοσχέδιο «δεν περνά με τίποτα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top