ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΥ: Επιτυχία το ΓεΣΥ; Τι λένε οι αριθμοί για επισκέψεις σε ΠΙ και επεμβάσεις

ΟΑΥ: Επιτυχία το ΓεΣΥ; Τι λένε οι αριθμοί για επισκέψεις σε ΠΙ και επεμβάσεις

Από την αρχή του 2023 μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, 810,077 δικαιούχοι επισκέφθηκαν Προσωπικούς Ιατρούς, 627,173 επισκέφθηκαν Ειδικούς Ιατρούς, 700,373 δικαιούχοι έχουν λάβει τα φάρμακα τους μέσω του Συστήματος, 500,948 δικαιούχοι έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις, 66,554 δικαιούχοι έχουν προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση μέσω του Συστήματος και 120,460 δικαιούχοι έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο ΟΑΥ, ο οποίος σε ανακοίνωση αναφέρε ότι έχοντας στο επίκεντρο τον δικαιούχο και τις ανάγκες του, προχώρησε σε αλλαγές, αυστηροποίησε τους ελέγχους και εισήγαγε νέες υπηρεσίες, ώστε το ΓεΣΥ να καταγράψει θετικά βήματα μπροστά.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, προχώρησε στην εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων στον τρόπο αμοιβής των νοσηλευτηρίων, προάγοντας τον υγιή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ενδυνάμωσε τη θέση των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, εισάγοντας την ποιοτική αξιολόγηση των νοσηλευτηρίων μέσω ερωτηματολογίων και συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της διαδικασίας προσαρμογής και εφαρμογής κατευθυντήριων οδηγιών σε συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς φορείς.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι πέτυχε και τη διεύρυνση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ, μέσω της ένταξης δύο νέων νοσηλευτηρίων, δύο Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, της διάθεσης υπηρεσιών από ποδολόγους, της προσθήκης ενός ακόμη πάροχου υπηρεσιών κατ΄οίκον ανακουφιστικής φροντίδας, τη διεύρυνση των υπηρεσιών αποκατάστασης για καρδιοθωρακοχειρουργικές επεμβάσεις και της αναβάθμισης των υπηρεσιών κατ’ οίκον γενικής νοσηλευτικής και λογοπαθολογίας.

Διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη του κοινού στόχου δηλαδή τη διασφάλιση του δικαιώματος του κάθε δικαιούχου να έχει ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top