ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθοριστική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο μετά τη δικαστική απόφαση για το χαλλούμι

Καθοριστική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο μετά τη δικαστική απόφαση για το χαλλούμι

Η Κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το χαλλούμι σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά την 21η Φεβρουαρίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με την προσφυγή για το χαλλούμι, ανακοίνωσε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπατυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των αιγοπροβατοτρόφων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στην παρουσία και της Υπουργού Γεωργίας, η κ. Παναγιώτου χαρακτήρισε τη συζήτηση παραγωγική αναφέροντας ότι άκουσαν πολύ προσεκτικά τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων.

Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε οι αιγοπροβατοτρόφοι να καταθέσουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για το πώς θα αυξηθεί η παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Συμπλήρωσε ότι για το θέμα το Υπουργείο ήδη έχει μια σειρά  από μέτρα μέσα από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης, αλλά επεξεργάζεται και άλλα.

Αναφέρθηκε επίσης σε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο την λήψη αποφάσεων για το θέμα.

«Μετά την απόφαση του δικαστηρίου την οποία να μείνουμε στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού, τυροκόμους, αγελαδοτρόφους, αιγοπροβατοτρόφους, όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε η Υπουργός.

Εκ μέρους των αιγοπροβατοτρόφων ο Σωτήρης Καδής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο που τους δέχτηκε και άκουσε τα προβλήματα τους, και είπε ότι αναμένουν τη συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Ανέφερε ακόμα ότι θα καταθέσουν γραπτώς εισηγήσεις στον Πρόεδρο.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι μετά την τελευταία συμφωνία με τους τυροκόμους για την ποσόστωση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι, ο κ. Καδής ανέφερε ότι αναμένουν να δουν το θέμα στη σύσκεψη μετά τις 21 Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτός ο στόχος για αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος ώστε να αυξηθεί και η ποσόστωση στο χαλλούμι, ο κ. Καδής ανάφερε «πιστεύω πως ναι», προσθέτοντας ότι θα στείλουν τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top