ΥΓΕΙΑ

Γρίπη, ιός RSV, κορωνοϊός: Οι δύο κινήσεις ματ για την αντιμετώπιση των χειμωνιάτικων ιώσεων

Γρίπη, ιός RSV, κορωνοϊός: Οι δύο κινήσεις ματ για την αντιμετώπιση των χειμωνιάτικων ιώσεων

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και αντίστοιχα και κατά του Covid- 19 με το νέο μονοδύναμο επικαιροποιημένο εμβόλιο, καθώς και να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής για την αντιμετώπιση του κύματος των ιώσεων που ταλαιπωρούν παιδιά και ενήλικες την περίοδο της τωρινής έξαρσης, τόνισαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Οι Επιδημίες του Χειμώνα – Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν», την Τετάρτη 24.1.2024.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της «Ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Συμμετείχαν οι Καθηγητές Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Συντονίστρια της Ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, μέλος της ομάδας μελέτης για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμώξεων, Διευθύντρια στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Συμεών Μεταλλίδης, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΑΠΘ, Α’ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Βησσαρία Σακκά, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια Μαρία Κουρή. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κα Ελένη Καμάρα.

Ο Προέδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία της ημερίδας και συγκεκριμένα, δήλωσε: «Καθημερινά, παρακολουθούμε την εξέλιξη των ιώσεων καθώς οι κλινικές ΜΕΘ είναι γεμάτες και επιπλέον, διάφορα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, καθιστώντας ανήμπορους τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Ο συνδυασμός αυτός κάνει επιτακτική την ανάγκη για ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ως Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στόχος μας είναι πάντα η μετάδοση της γνώσης σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό διεξάγεται η συγκεκριμένη διαδικτυακή συνάντηση, ούτως ώστε να την παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι δημότες των 243 ΟΤΑ- μελών μας.»

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρία Κουρή τόνισε στο χαιρετισμό της: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ για ακόμα μία χρονιά σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας προχωρά σε άλλη μία άκρως κατατοπιστική ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το κοκτέιλ ιώσεων που συνυπάρχουν το χειμώνα. Διαχρονικά, στόχος μας είναι η ενημέρωση των πολιτών για θέματα που άπτονται της υγείας τους και μπορούν να διασφαλίσουν την ευζωία τους, αλλά και η κινητοποίηση των 243 ΟΤΑ- μελών μας προς την ίδια κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top