ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ένοπλοι σκότωσαν εννέα πακιστανούς εργάτες στην επαρχία του Σιστάν - Μπαλουτσιστάν

Ιράν: Ένοπλοι σκότωσαν εννέα πακιστανούς εργάτες στην επαρχία του Σιστάν - Μπαλουτσιστάν

Ενοπλοι σκότωσαν εννέα πακιστανούς εργάτες κατά την διάρκεια επίθεσης στο νοτιοανατολικό Ιράν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής του Ιράν στο Πακιστάν Μουχάμαντ Μουντασίρ Τίπι και τοπικές οργανώσεις.

Η οργάνωση Haalvash ανακοίνωσε ότι τα θύματα είναι πακιστανοί εργάτες που κατοικούσαν στο συνεργείο όπου εργάζονταν στην πόλη Σαραβάν» στην επαρχία του Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Το Ιράν και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται συχνά ότι επιτρέπουν σε ένοπλες οργανώσεις να επιχειρούν από το έδαφος της μίας κατά της άλλης χώρας διεξάγοντας επιθέσεις.

 
Στις 16 Ιανουαρίου, το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση με πύραυλο και drone κατά «τρομοκρατικής οργάνωσης» στο έδαφος του Πακιστάν, το οποίο απάντησε στις 18 Ιανουαρίου με επιθέσεις κατά «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν.


Συνολικά, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις αυτές, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές.

Προκάλεσαν σύντομη διπλωματική κρίση, το Πακιστάν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Τεχεράνη και ανακοίνωσε ότι ο ιρανός πρεσβευτής στο Πακιστάν, που βρισκόταν στην χώρα του, θα εμποδισθεί να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ.

Ομως, στις 22 Ιανουαρίου, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν εξομάλυνση των σχέσεων και την προσεχή επίσκεψη του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο Ισλαμαμπάντ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς οι εκατέρωθεν διαδικασίες επιστροφής των δύο πρεσβευτών στην Τεχεράνη και στο Ισλαμαμπάντ βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top