Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για Κυπριακό: «Απαιτούνται διευκρινίσεις έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια»

Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για Κυπριακό: «Απαιτούνται διευκρινίσεις έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου με επίκεντρο το κυπριακό, ενόψει και των επερχόμενων συναντήσεων στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η κ. Δημητρίου τονίζει στην επιστολή της ότι μοναδική μας έγνοια είναι να συμβάλουμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε άρση του παρατεταμένου αδιεξόδου.

Προς τούτο, όπως αναφέρει, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία και όπως δηλωθεί με σαφήνεια η θέση μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά, με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες και εντός του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους Τουρκοκύπριους, είναι μια -αναμφίβολα- θετική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη καλού κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα στέλνει και τα ορθά μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα ως προς την ειλικρινή μας βούληση.

Επί των συγκεκριμένων μέτρων αναφέρει η κ. Δημητρίου, κρίνουμε ότι απαιτούνται διευκρινίσεις έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια. Ταυτόχρονα υποβάλλονται συγκεκριμένες εισηγήσεις για να υπάρξει η πλέον κατάλληλη προετοιμασία.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE