ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντάται με ηγέτες η Ολγκίν: Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ - Ψηφίζει για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το ΣΑ

Συναντάται με ηγέτες η Ολγκίν: Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ - Ψηφίζει για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το ΣΑ

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ θα έχει σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στο νησί μετά τον διορισμό της στη θέση αυτή.

Σήμερα εξάλλου είναι προγραμματισμένη η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ ) για ένα χρόνο.

Η συνάντηση της κ. Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί. Στη συνέχεια η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ θα περάσει στα κατεχόμενα για τη συνάντησή της με τον κ. Τατάρ.

Επίσης, αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κ. Ολγκίν θα έχει και επαφές με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, από τοπικούς παράγοντες έως την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γυναικών και νέων.

Η κ. Ολγκίν, η οποία έφθασε στο νησί το βράδυ της Κυριακής, άρχισε τις επαφές της στην Κύπρο τη Δευτέρα με συνάντηση με τον Κόλιν Στιούαρτ, Ειδικό Αντιπρόσωπο και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι ξεκινά μια περίοδος κινητικότητας στο Κυπριακό στην οποία η Κυβέρνηση προσέρχεται με ειλικρινή πολιτική βούληση, «ούτως ώστε να συμβάλουμε καταλυτικά στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί σύμφωνα και με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο η κ. Ολγκίν προγραμματίζει συναντήσεις, πέραν των δύο ηγετών και με κοινωνικά σύνολα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στις εγγυήτριες δυνάμεις και στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών.

«Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά την προσήλωσή μας στο ύψιστο εθνικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να σέβεται πλήρως τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top