ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Στους 11 μήνες της διακυβέρνησης έχουν γίνει πάρα πολλά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε»

ΥΠΟΙΚ: «Στους 11 μήνες της διακυβέρνησης έχουν γίνει πάρα πολλά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε»

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών και κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το Υπουργείο είναι έτοιμο για υλοποίηση των όσων ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον τομέα της οικονομίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για το 2024, ο Υπουργός ανέφερε ότι "στους 11 μήνες της διακυβέρνησης έχουν γίνει πάρα πολλά και έχουν μπει στέρεες βάσεις για να συνεχίσουμε αυτό το παραγωγικό έργο της Κυβέρνησης".

Ο Πρόεδρος, συνέχισε, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους που "μπορεί να θεωρούνται και κάποιοι στόχοι φιλοδοξοι αλλά χωρίς στόχους δεν μπορούμε να έχουμε μία συγκεκριμένη στρατηγική και επιμέρους πρακτικές και πολιτικές για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Πρέπει να προχωρούμε μπροστά έχοντας στόχους και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να τους υλοποιήσουμε για το καλό της χώρας μας, της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας".

Τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024.

Σε ερώτηση κατά πόσον η οικονομία μπορεί να στηρίξει και τους άλλους στόχους που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, οι οποίοι απαιτούν σχετικά κονδύλια, είπε ότι "επειδή ενεργούμε προληπτικά και προγραμματισμένα έχουμε ήδη ένα προϋπολογισμό για το 2024 που είναι πλεονασματικός, έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα ακριβώς για αυτό το λόγο, για να  ανταποκριθούμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό αλλά και όσα πρέπει να κάνουμε ως μία ευρωπαϊκή χώρα σε ένα σύγχρονο κόσμο, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top