ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναντίον... όλων ο Αβέρωφ: «Η πολιτική εξουσία κάνει επίδειξη μικρομεγαλισμού - Βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που υπονόμευσαν την παράταξη»

Εναντίον... όλων ο Αβέρωφ: «Η πολιτική εξουσία κάνει επίδειξη μικρομεγαλισμού - Βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που υπονόμευσαν την παράταξη»

Επίθεση εναντίον τόσο της Κυβέρνησης όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού εξαπέλυσε σήμερα (30/1) ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, «η πολιτική εξουσία κάνει επίδειξη μικρομεγαλισμού , με φαντασιώσεις «SOTU» ομιλιών και εκθέσεις ιδεών για την «Κύπρο του 2035». Για να υπάρχει Κύπρος το 2035 θα πρέπει να απαλλαγούμε από την κατοχή μέσω της επίλυσης του Κυπριακού» ενώ για τον ΔΗΣΥ σημείωσε ότι «κατ’ επίκληση της ενότητας βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Νεοφύτου:

«Τα Μεγάλα, τα μικρά και ο μικρομεγαλισμός!

Την ώρα που η προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στη Λευκωσία, για την πιθανότατα τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού, το Εθνικό μας ζήτημα θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας: όλες μας οι δυνάμεις όφειλαν να είναι προσανατολισμένες στην προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα και να αξιοποιήσουμε μια συγκυρία που ενδεχομένως να μην προκύψει ποτέ ξανά.

Αντ’ αυτού, η πολιτική εξουσία κάνει επίδειξη μικρομεγαλισμού  , με φαντασιώσεις «SOTU» ομιλιών και εκθέσεις ιδεών για την «Κύπρο του 2035». Για να υπάρχει Κύπρος το 2035 θα πρέπει να απαλλαγούμε από την κατοχή μέσω της επίλυσης του Κυπριακού. Αυτό, 50 χρόνια από την εισβολή, φαίνεται ακόμη να μην το κατανοούμε.

Την ίδια ώρα στο κόμμα μας, κατ’ επίκληση της ενότητας βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη.

Ας σταματήσουμε, πριν είναι αργά, να περιστρεφόμαστε γύρω από τα μικρά κι ας επικεντρωθούμε στα μεγάλα, σ’ αυτά που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας. Τα περιθώρια στενεύουν εφιαλτικά.

Χωρίς πατρίδα δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε οράματα για το 2035, ούτε παρατάξεις για διεκδίκηση οφίκιων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top