LIKE ONLINE

Η μοναδική μέθοδος που ακολουθούσε ο Steve Jobs προκειμένου να προσλάβει άτομα στην Apple

Η μοναδική μέθοδος που ακολουθούσε ο Steve Jobs προκειμένου να προσλάβει άτομα στην Apple

Ο Steve Jobs, όπως φαίνεται, δεν ξεχώριζε μόνο για την ευρηματικότητα του αλλά και με τον τρόπο που προσέγγιζε τα άτομα που ήθελαν να εργαστούν με την Apple.

Στη σφαίρα των συνεντεύξεων για δουλειά, η συμβατική εικόνα συχνά δημιουργεί σενάρια με νευρικούς υποψηφίους, σιδερωμένα κοστούμια και έναν καταιγισμό προκλητικών ερωτήσεων. Ωστόσο, για όσους είχαν την ευκαιρία να περάσουν συνέντευξη από τον Steve Jobs για μια θέση στην Apple, η εμπειρία ήταν αξιοσημείωτα διαφορετική και αντισυμβατική.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά, όπως οι περισσότεροι μπορούν να επιβεβαιώσουν, είναι συνήθως τυπικές υποθέσεις και το διακύβευμα αισθάνεται ακόμη υψηλότερο όταν η συνέντευξη αφορά μια θέση σε μια εταιρεία υψηλού κύρους όπως η Apple. Ο Steve Jobs, γνωρίζοντας τον εκφοβιστικό χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας, προσπάθησε να καινοτομήσει στον τρόπο διεξαγωγής των συνεντεύξεων.

Ο Jobs ήθελε να διαταράξει τον κανόνα των υποψηφίων που έφταναν με προβαρισμένες απαντήσεις που έμοιαζαν με σενάριο. Η προσέγγισή του ήταν να αποφύγει τις παραδοσιακές ερωτήσεις της συνέντευξης υπέρ μιας πιο χαλαρής και άνετης αλληλεπίδρασης.

Φανταστείτε το σενάριο όπου, όταν κάποιος συναντά έναν νέο συνάδελφο, αναρωτιέται αν θα του άρεσε να πιει μια μπύρα μαζί του ή να εμπλακεί σε μια εύκολη συζήτηση κατά τη διάρκεια μιας χαλαρής βόλτας. Ο Steve Jobs δεν το φαντάστηκε απλώς, αλλά το εφάρμοσε, υιοθετώντας αυτό που έμεινε γνωστό ως «τεστ μπύρας». Ο Jobs έβγαζε τους υποψήφιους για μια βόλτα και ίσως για ένα χαλαρό ποτό, με στόχο να εκτιμήσει αν θα ταίριαζαν στην κουλτούρα της Apple.

Αυτή η μέθοδος, που περιελάμβανε το να βγάζει βόλτα τους πιθανούς υπαλλήλους, είχε ως στόχο να αμβλύνει μέρος της συνήθους έντασης της συνέντευξης. Το ανεπίσημο περιβάλλον είχε ως στόχο να βοηθήσει τους υποψηφίους να χαλαρώσουν, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πλευρά του εαυτού τους από αυτή που θα μπορούσε να φανεί σε ένα συμβατικό περιβάλλον συνέντευξης.

Ωστόσο, η σκέψη του να καθίσει κανείς σε μια παμπ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple θα μπορούσε, όπως είναι λογικό, να προκαλέσει δέος. Κατά τη διάρκεια αυτών των ανεπίσημων συναντήσεων, ο Jobs έθετε ερωτήσεις όπως: «Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταφέρατε κάτι σημαντικό;» ή επιδιδόταν σε μια πιο χαλαρή συζήτηση με ερωτήσεις όπως: «Τι κάνατε το περασμένο καλοκαίρι;».

Αυτή η προσέγγιση του Steve Jobs αντικατοπτρίζει μια βαθύτερη κατανόηση της αξίας της προσωπικής σύνδεσης και της πολιτισμικής προσαρμογής σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Το «τεστ μπύρας» αν και αντισυμβατικό, προσέφερε μια μοναδική εικόνα για το πώς οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ήθος της Apple, αναδεικνύοντας την καινοτόμο προσέγγιση του Jobs όχι μόνο στην τεχνολογία, αλλά και στην ηγεσία και τους ανθρώπινους πόρους.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top