ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέχισε τις επαφές στην Κύπρο η Ολγκίν - Συζήτησε με διαπραγματευτές των δύο πλευρών

Συνέχισε τις επαφές στην Κύπρο η Ολγκίν - Συζήτησε με διαπραγματευτές των δύο πλευρών

Με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών συνέχισε σήμερα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ τις επαφές της στην Κύπρο.

Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ είχε το πρωί συνάντηση με τον Ε/κ διαπραγματευτή, Μενέλαο Μενελάου που διήρκησε μία ώρα και ένα τέταρτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση εντάσσεται «στο πλαίσιο της ενημέρωσής της κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Κύπρο». Έτυχε ενημέρωσης και για τις Τεχνικές Επιτροπές αλλά κυρίως «η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της αποστολής της».

Η κ. Ολγκίν στις 12 το μεσημέρι είχε συνάντηση στα κατεχόμενα και με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει καθορισθεί νέα συνάντηση της κ. Ολγκίν με τους δύο διαπραγματευτές πριν την αναχώρησή της από την Κύπρο.

Επιτυχία στην Ολγκίν ευχήθηκαν ε/κ και τ/κ κόμματα

Eλληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα καλωσόρισαν την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο και μετέφεραν τις καλύτερες ευχές τους για γόνιμη έκβαση της αποστολής της.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, που διεξήχθη την Τετάρτη υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακικής Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Λήδρα Παλάς, στη Λευκωσία, οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν καλωσόρισαν την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο και εξέφρασαν την ελπίδα τους για επιτυχή έκβαση της αποστολής της.

Συζήτησαν το θέμα που προτάθηκε από το φιλοξενών Ενωμένο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Κύπρου (Ε.Ρ.Κ.Κ.) για τον «ρόλο της μεταβατικής δικαιοσύνης στη συμφιλίωση στην Κύπρο»

Συγκεκριμένα, προστίθεται, συζήτησαν για την έννοια της μεταβατικής δικαιοσύνης όπως ορίζεται στην Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «Το κράτος δικαίου και η μεταβατική δικαιοσύνη σε κοινωνίες μεσούσης της σύγκρουσης και μετά τη σύγκρουση». Αυτή η έκθεση υπογραμμίζει ότι όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να έχουν φωνή στη διαδικασία συμφιλίωσης, συμπληρώνεται.

Τα κυπριακά πολιτικά κόμματα συμφώνησαν ότι για τη διαδικασία συμφιλίωσης στην Κύπρο απαιτείται τεκμηριωμένη λαϊκή συναίνεση. Για το σκοπό αυτό αποφάσισαν να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τη δημιουργία μιας δικοινοτικής Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης που θα διερευνήσει τους τρόπους και τις μεθόδους εργασίας που απαιτούνται.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2024 και θα φιλοξενηθεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου (ΚSP).

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top