ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο ένας εκ των δύο ομογενών που κατηγορούνται για τρομοκρατία - Τα όπλα-φαντάσματα

Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο ένας εκ των δύο ομογενών που κατηγορούνται για τρομοκρατία - Τα όπλα-φαντάσματα

Είμαι αθώος, λέει ο Άντζελο (Άγγελος) Χατζηαγγελής, το ένα από τα δύο αδέρφια που είναι ομογενείς και συνελήφθησαν από τις αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς στο σπίτι τους εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θωράκιση σώματος και όπλα.

Τα δύο αδέρφια ελληνικής καταγωγής συνελήφθησαν στο Κουίνς με τις κατηγορίες ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον επιφανών στόχων.

Μάλιστα, ο 39χρονος Άντριου και ο 51χρονος Άντζελο Χατζηαγγελής είχαν μία λίστα με στόχους, στους οποίους περιλαμβάνονταν αστυνομικοί, δικαστές, πολιτικοί, διασημότητες και τραπεζίτες, αποκαλώντας τους «ανθρώπινες θυσίες».

«Καθαρίστε τα απόβλητα» και «επιχειρηματικά αποβράσματα» ήταν μερικές από τις φράσεις που βρέθηκαν στις σημειώσεις τους.

Διατηρούσαν και ένα οπλοστάσιο με αυτοσχέδιες βόμβες και όπλα «φαντάσματα» (δηλαδή όπλα χωρίς σειριακό αριθμό) στο οικογενειακό τους διαμέρισμα στο Κουίνς, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ βρέθηκε ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

Μεταξύ των όπλων που κατασχέθηκαν ήταν οκτώ αυτοσχέδιες βόμβες, μία μερικώς κατασκευασμένη βόμβα, δύο γεμάτα τυφέκια τύπου AR-15 και δύο ημιαυτόματα πιστόλια των 9 χιλιοστών, 600 σφαίρες και τρία σετ αλεξίσφαιρων γιλέκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές, το τελευταίο 6μηνο είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τα δύο αδέρφια από την αντιτρομοκρατική και τις Μυστικές Υπηρεσίες, ώσπου τελικά έπεσαν στα χέρια των αρχών.

Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.

Τα δύο αδέρφια βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με 130 κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι η εγκληματική κατοχή όπλου ή πυροβόλου όπλου, η αλόγιστη απειλή, η εγκληματική πώληση πυροβόλου όπλου και ο παράνομος χειρισμός επικίνδυνων πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Είμαι αθώος, λέει το ένα από τα δύο αδέρφια

Ο Άντζελο πάντως, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες, σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως μετέδωσε το CNN.

Τα όπλα που είχαν τα δύο αδέρφια

«Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top