ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις από Μπάιντεν σε Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται για επιθέσεις κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

ΗΠΑ: Κυρώσεις από Μπάιντεν σε Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται για επιθέσεις κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Την επιβολή οικονομικών και τααξιδιωτικών κυρώσεων διέταξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται για βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Όπως γράφουν οι New York Times, η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω αντιδράσεων των Αραβοαμερικανών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την οργη τους για την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ.

Ο Μπάιντεν εξέδωσε και διάταγμα, κάτι που ερμηνεύεται ως μία επιπλέον ενέργεια μετά την οδηγία του Δεκεμβρίου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν απαγορεύσεις έκδοσης βίζας σε δεκάδες Ισραηλινούς εποίκους που είχαν προχωρήσει σε πράξεις βίας στη Δυτική Όχθη.

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Γάζα

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε χθες με τον κορυφαίο Ισραηλινό αξιωματούχο Ρον Ντέρμερ στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν για τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με το Ισραήλ και το Κατάρ για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν στο Ισραήλ το θέμα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μείωση του μεγέθους του εδάφους της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιδρομή σε νοσοκομείο στην Τζενίν και την καταστροφή ενός πανεπιστημίου στη Γάζα, ο Μίλερ είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την αξιολόγηση της επιδρομής, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν το θέμα της κατεδάφισης θέσεων και το Ισραήλ ανέφερε ότι αυτές έγιναν μόνο όταν ήταν θέσεις από τις οποίες εξαπολύονταν ή σχεδιάζονταν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top