ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων επιχειρήσεων από Υπουργικό

Σχέδιο χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων επιχειρήσεων από Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο χορηγιών για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου να τονίζει ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία,

Το σχέδιο, ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, επιχορηγεί την ανθεκτικότητα, την ανάπτυξη και την βελτίωση των μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα διαθέσει συνολικά 17 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκ θα προέρχονται από το RΕΡower – EU.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι εταιρείες και οργανισμοί που βρίσκονται στην Κύπρο ή θα ευρίσκονται στην Κύπρο με εργαζόμενους πέραν των 500 ατόμων και ουσιαστικά θα μπορούν να πάρουν την επιχορήγηση μέσα από το σχέδιο αυτό, με οροφή τις 750.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα, το σχέδιο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου για την περίοδο 2021-2026 και θα χρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ. Η χρηματοδοτική ενίσχυση συνίσταται στην παροχή χορηγίας πάνω σε καθορισμένες επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην προώθηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια, εγκαταστάσεις ή και εξοπλισμό, καθώς και στη μετάβαση λειτουργίας των επιχειρήσεων σε κυκλικό μοντέλο.

Δικαιούχοι του σχεδίου είναι νέες ή υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις, που βρίσκονται εγκατεστημένες ή θα εγκατασταθούν στην Κύπρο, εξαιρουμένων των περιοχών στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο λόγω της τουρκικής εισβολής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στις επιλέξιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται δραστηριότητες που σχετίζονται με τους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραγωγή οίνου και ξυδιού από οίνο που περιλαμβάνονται στο Μέρος ΙΙ του Παραρτήματος VII του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013.

Οι ενδιαφερόμενοι, αναφέρεται, μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας & Τεχνολογίας. ημειώνεται ότι οι αιτήσεις/προτάσεις από τους Δικαιούχους θα υποβάλλονται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα καθορίζεται στη σχετική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων και η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22867149, 22867236 και 22867216.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top