ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερτουγρούλογλου: «Ν’ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η έκθεση Ολγκίν»

Ερτουγρούλογλου: «Ν’ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η έκθεση Ολγκίν»

Αυτό που αναμένουν από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ είναι να ακούσει και να κατανοήσει τις θέσεις των πλευρών με καλή πίστη στο πλαίσιο της εντολής της και να αντικατοπτρίζει την «πραγματικότητα του νησιού» στην έκθεσή της, ανέφερε ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Ερτουγρούλογλου που κλήθηκε να σχολιάσει την πρώτη επίσκεψη της κ. Ολγκίνν στην Κύπρο υπενθυμίζοντας ότι η τ/κ πλευρά συναίνεση στον διορισμό της «υπό τον όρο ότι θα εξετάσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, το κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος για έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί».

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, υπό το φως του νέου οράματος που προωθείται προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό, συνέχισε, «θα μεταφέρει με κάθε ευκαιρία στην προσωπική απεσταλμένη ότι υποστηρίζει ένα νέο μοντέλο συνεργασίας με σχέσεις καλής γειτονίας των δύο κρατών στο νησί μετά την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Αυτή, συνέχισε, είναι η πρώτη επίσκεψη τη κ. Ολγκίν στην Κύπρο και είναι σύνηθες να πραγματοποιεί διάφορες επισκέψεις και στις δύο πλευρές και να συναντάται με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να γνωρίσει το νησί.

Εκφράζοντας τον σεβασμό του προς το πρόσωπό της, αλλά και τις προηγούμενες εμπειρίες και την προσωπικότητα της κ. Ολγκίν, ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι το Κυπριακό έχει τις δικές του ευαισθησίες και τα δικά του χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top