Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η κ. Ερκάν είχε κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα για νεποτισμό, καθώς φήμες ήθελαν τον πατέρας της να έχει προκαλέσει την απόλυση μιας υπαλλήλου από την Τράπεζα.

Η ίδια κάνει λόγο για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος της.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η κ. Ερκάν κλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις περσινές εκλογές για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος πληθωρισμός που οφείλεται στην εμμονή του Τούρκου προέδρου στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται με αδιάκοπα και αποφασιστικά, με επικεφαλής τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE