Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η κ. Ερκάν είχε κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα για νεποτισμό, καθώς φήμες ήθελαν τον πατέρας της να έχει προκαλέσει την απόλυση μιας υπαλλήλου από την Τράπεζα.

Η ίδια κάνει λόγο για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος της.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η κ. Ερκάν κλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις περσινές εκλογές για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος πληθωρισμός που οφείλεται στην εμμονή του Τούρκου προέδρου στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται με αδιάκοπα και αποφασιστικά, με επικεφαλής τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε χθες μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταφέροντας πλήγματα σε περισσότερους από 70 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, ως απάντηση στην επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών και ενός διερμηνέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE