Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η κ. Ερκάν είχε κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα για νεποτισμό, καθώς φήμες ήθελαν τον πατέρας της να έχει προκαλέσει την απόλυση μιας υπαλλήλου από την Τράπεζα.

Η ίδια κάνει λόγο για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος της.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η κ. Ερκάν κλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις περσινές εκλογές για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος πληθωρισμός που οφείλεται στην εμμονή του Τούρκου προέδρου στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται με αδιάκοπα και αποφασιστικά, με επικεφαλής τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE