Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η κ. Ερκάν είχε κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα για νεποτισμό, καθώς φήμες ήθελαν τον πατέρας της να έχει προκαλέσει την απόλυση μιας υπαλλήλου από την Τράπεζα.

Η ίδια κάνει λόγο για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος της.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η κ. Ερκάν κλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις περσινές εκλογές για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος πληθωρισμός που οφείλεται στην εμμονή του Τούρκου προέδρου στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται με αδιάκοπα και αποφασιστικά, με επικεφαλής τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE