ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FixCyprus: Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες τα παράπονα αλλά τα μισά έμειναν στο… «περίμενε» – Ο λόγος που καθυστερεί η εξέταση τους

FixCyprus: Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες τα παράπονα αλλά τα μισά έμειναν στο… «περίμενε» – Ο λόγος που καθυστερεί η εξέταση τους

Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες οι αναφορές στην εφαρμογή FixCyprus, η οποία τέθηκε σε λειτουργία από τις 27 Σεπτεμβρίου με στόχο την συνεργασία πολιτών και Δημόσιων Υπηρεσιών όσο αφορά την βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024 έγιναν συνολικά 6,100 αναφορές, με τις 1,464 να έχουν ήδη εξεταστεί και ολοκληρωθεί, τις 106 να έχουν τεθεί προς διαχείριση και τις 3,362 να έχουν ανατεθεί και προγραμματιστεί.

Οι αναφορές ανά επαρχία - Για οδοστρώματα και πεζόδρομους η πλειοψηφία

Σημειώνεται ότι την «πρωτιά», όσο αφορά τον αριθμό των αναφορών, κατέχει η Λευκωσία με 2512 αναφορές. Μετά ακολουθεί η Λεμεσός με 1682 αναφορές, η Λάρνακα με 1008, η Πάφος με 655 και η Αμμόχωστος με 243.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τις 2512 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 908, οι 906 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 106 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 33 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 559 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Λεμεσού, από τις 1682 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 215, οι 960 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 159 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 10 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 338 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Λάρνακας, από τις 1008 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 270, οι 458 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 72 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 59 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 149 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Πάφου, από τις 655 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 27, οι 543 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 57 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, ενώ οι 25 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, από τις 243 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 44, οι 46 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 55 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, μία (1) τέθηκε προς διαχείριση ενώ οι 97 απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των μέχρι στιγμής αναφορών που υποβλήθηκαν αφορούν ρηγματώσεις και άλλα προβλήματα στο οδόστρωμα (2291 αναφορές), εμπόδια και βλάβες στα πεζοδρόμια (1548 αναφορές), βανδαλισμό πινακίδων και θέματα ορατότητας λόγω εμποδίων (344 αναφορές) και τον φωτισμό (256 αναφορές). Παράλληλα έχουν γίνει 491 αναφορές για διάφορα άλλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Γιατί καθυστερεί η εξέταση των παραπόνων

Αναφορικά με τον λόγο που παρατηρείται καθυστέρηση στην εξέταση των αναφορών, αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέφερε στο ThemaOnline ότι οι αναφορές κατηγοριοποιούνται και εξετάζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που παρουσιάζουν προς τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Δηλαδή, αν μια αναφορά παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο προς τους χρήστες του οδικού δικτύου τότε προγραμματίζεται η άμεση επιδιόρθωση τους ενώ αν δεν παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο, τότε ο χειρισμός της παίρνει σειρά προτεραιότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπα

Νυκτοβάτες φαίνεται να έβαλαν φωτιά στον ιππόδρομο Λευκωσίας

Σοφία Χατζηπαντελή: «Ρίχνει» το instagram ποζάροντας ημίγυμνη για... τα γενέθλιά τηςΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top