ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FixCyprus: Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες τα παράπονα αλλά τα μισά έμειναν στο… «περίμενε» – Ο λόγος που καθυστερεί η εξέταση τους

FixCyprus: Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες τα παράπονα αλλά τα μισά έμειναν στο… «περίμενε» – Ο λόγος που καθυστερεί η εξέταση τους

Ξεπέρασαν τις 6 χιλιάδες οι αναφορές στην εφαρμογή FixCyprus, η οποία τέθηκε σε λειτουργία από τις 27 Σεπτεμβρίου με στόχο την συνεργασία πολιτών και Δημόσιων Υπηρεσιών όσο αφορά την βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024 έγιναν συνολικά 6,100 αναφορές, με τις 1,464 να έχουν ήδη εξεταστεί και ολοκληρωθεί, τις 106 να έχουν τεθεί προς διαχείριση και τις 3,362 να έχουν ανατεθεί και προγραμματιστεί.

Οι αναφορές ανά επαρχία - Για οδοστρώματα και πεζόδρομους η πλειοψηφία

Σημειώνεται ότι την «πρωτιά», όσο αφορά τον αριθμό των αναφορών, κατέχει η Λευκωσία με 2512 αναφορές. Μετά ακολουθεί η Λεμεσός με 1682 αναφορές, η Λάρνακα με 1008, η Πάφος με 655 και η Αμμόχωστος με 243.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τις 2512 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 908, οι 906 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 106 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 33 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 559 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Λεμεσού, από τις 1682 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 215, οι 960 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 159 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 10 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 338 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Λάρνακας, από τις 1008 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 270, οι 458 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 72 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, οι 59 τέθηκαν προς διαχείριση ενώ οι 149 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Πάφου, από τις 655 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 27, οι 543 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 57 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, ενώ οι 25 απορρίφθηκαν.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, από τις 243 αναφορές, εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι 44, οι 46 ανατέθηκαν στην αρμόδια Αρχή, οι 55 προγραμματίστηκαν για επιδιόρθωση, μία (1) τέθηκε προς διαχείριση ενώ οι 97 απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πλειοψηφία των μέχρι στιγμής αναφορών που υποβλήθηκαν αφορούν ρηγματώσεις και άλλα προβλήματα στο οδόστρωμα (2291 αναφορές), εμπόδια και βλάβες στα πεζοδρόμια (1548 αναφορές), βανδαλισμό πινακίδων και θέματα ορατότητας λόγω εμποδίων (344 αναφορές) και τον φωτισμό (256 αναφορές). Παράλληλα έχουν γίνει 491 αναφορές για διάφορα άλλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Γιατί καθυστερεί η εξέταση των παραπόνων

Αναφορικά με τον λόγο που παρατηρείται καθυστέρηση στην εξέταση των αναφορών, αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέφερε στο ThemaOnline ότι οι αναφορές κατηγοριοποιούνται και εξετάζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που παρουσιάζουν προς τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Δηλαδή, αν μια αναφορά παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο προς τους χρήστες του οδικού δικτύου τότε προγραμματίζεται η άμεση επιδιόρθωση τους ενώ αν δεν παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο, τότε ο χειρισμός της παίρνει σειρά προτεραιότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top