Στην Αθήνα σήμερα η Ολγκίν - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Στην Αθήνα σήμερα η Ολγκίν - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη θα έχει σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ., ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 12 μ.μ., η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε τροχιά έντασης: Διαφωνίες με Ολγκίν, εσωτερικές αντιδράσεις και μηνύματα προς τον ΟΗΕ

Κυπριακό σε τροχιά έντασης: Διαφωνίες με Ολγκίν, εσωτερικές αντιδράσεις και μηνύματα προς τον ΟΗΕ

Νέα πολιτική κινητικότητα και έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί  το άρθρο γνώμης της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη προόδου στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και αφήνει να εννοηθεί ότι χωρίς απτά βήματα δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνέχεια στη διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE