Στην Αθήνα σήμερα η Ολγκίν - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Στην Αθήνα σήμερα η Ολγκίν - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη

Συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη θα έχει σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ., ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 12 μ.μ., η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE