Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν σήμερα στην Αβάνα πως συμφώνησαν να παρατείνουν την ισχύ της συμφωνίας αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός, που εφαρμόζουν από τον Αύγουστο, για έξι μήνες.

«Συμφωνούμε να παρατείνουμε από τις 00:00 της 6ης Φεβρουαρίου για εκατόν ογδόντα ημέρες την αμοιβαία, εθνική και προσωρινή κατάπαυση του πυρός», αναφέρει έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα δυο μέρη, στο οποίο ο ELN, επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, δεσμεύεται επίσης να «διακόψει» τις απαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE