Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν σήμερα στην Αβάνα πως συμφώνησαν να παρατείνουν την ισχύ της συμφωνίας αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός, που εφαρμόζουν από τον Αύγουστο, για έξι μήνες.

«Συμφωνούμε να παρατείνουμε από τις 00:00 της 6ης Φεβρουαρίου για εκατόν ογδόντα ημέρες την αμοιβαία, εθνική και προσωρινή κατάπαυση του πυρός», αναφέρει έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα δυο μέρη, στο οποίο ο ELN, επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, δεσμεύεται επίσης να «διακόψει» τις απαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Ολγκίν μετρά τις αποστάσεις- Οι συγκλίσεις, το 5+1 και το στοίχημα της 9ης Σεπτεμβρίου

Κυπριακό: Η Ολγκίν μετρά τις αποστάσεις- Οι συγκλίσεις, το 5+1 και το στοίχημα της 9ης Σεπτεμβρίου

Η επόμενη κίνηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό, δεν θα κριθεί μόνο στις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών. Θα κριθεί κυρίως από το κατά πόσον η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα μπορέσει, μέσα από τις επαφές που θα έχει τις επόμενες ημέρες, να διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος, για να δικαιολογείται ένα νέο βήμα στη διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE