Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν σήμερα στην Αβάνα πως συμφώνησαν να παρατείνουν την ισχύ της συμφωνίας αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός, που εφαρμόζουν από τον Αύγουστο, για έξι μήνες.

«Συμφωνούμε να παρατείνουμε από τις 00:00 της 6ης Φεβρουαρίου για εκατόν ογδόντα ημέρες την αμοιβαία, εθνική και προσωρινή κατάπαυση του πυρός», αναφέρει έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα δυο μέρη, στο οποίο ο ELN, επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, δεσμεύεται επίσης να «διακόψει» τις απαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE