Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: «Απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης λύσης»

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: «Απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης λύσης»

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα (06/02) με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών κα María Ángela Holguín Cuéllar, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου επαφών της, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών αξιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η κ.Cuéllar σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Στα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας που άρχισε τον Νοέμβριο του 2023 αναφέρεται ανάρτηση της Προεδρίας της ΚΔ παραθέτοντας το ιστορικό των τριών συναντήσεων και τα αποτελέσματά τους, αυτά τα 3 σχεδόν χρόνια.