ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κυπριακό δικαστήριο η εκδίκαση των υποθέσεων εικονικών γάμων

Σε κυπριακό δικαστήριο η εκδίκαση των υποθέσεων εικονικών γάμων

Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει η αλλοδαπή σύζυγος του Ινδού, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος εικονικών γάμων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κύπρο μετά από συντονισμένη επιχείρησης της Europol, σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας. Όπως πληροφορούμαστε, τις επόμενες μέρες Κύπριοι ανακριτές της υπόθεσης θα μεταβούν στην Πορτογαλία, προκειμένου να μεταφέρουν στο νησί την σύζυγο του Ινδού φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, ο οποίος καταζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα, στη Λετονία βρίσκεται σ’ εξέλιξη διαδικασία έκδοσης στην Κύπρο της γυναίκας, η οποία τα τελευταία χρόνια φέρεται να στρατολογούσε «νύμφες», συμπατριώτισσές της, για να τελέσουν γάμους στην Κύπρο με άτομα τρίτων χωρών. Στο μεταξύ, την Τετάρτη (7/1) οι 13 αλλοδαποί, από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τις υποθέσεις εικονικών γάμων, πρόκειται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους, μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο. Ανάμεσα στα άτομα που θα τους ληφθεί κατάθεση στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων αυτών είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι τελούσαν τους πολιτικούς γάμους που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρχών ασφαλείας.

Θυμίζουμε, ότι οι φάκελοι συνολικά 133 πολιτικών γάμων που διαπιστώθηκε ότι ήταν εικονικοί βρίσκονται υπό εξέταση από την Αστυνομία. Απ’ αυτούς, οι 107 τελέστηκαν στο Δήμο Αραδίππου, οι 25 στο Δήμο Λευκωσίας κι ένας στο Δήμο Λιβαδιών. Για τις υποθέσεις των εικονικών γάμων καταζητούνται συνολικά 19 πρόσωπα. Όλα τα άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα στο κύκλωμα και τα οποία έχουν συλληφθεί ή πρόκειται να συλληφθούν θα λογοδοτήσουν στην κυπριακή δικαιοσύνη.

Η απάντηση του ΑΚΕΛ Αραδίππου

Σε μια άλλη εξέλιξη, συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ Αραδίππου και δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη αναφορικά με τις ευθύνες που υπάρχουν σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό εικονικών γάμων που τελέστηκαν στο Δήμο Αραδίππου. Απαντώντας στην γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου για το ίδιο θέμα, η τοπική επιτροπή του ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι οι θέσεις του δήμου, όπως διατυπώνονται, δεν αγγίζουν την ουσία του θέματος, ιδίως όσον αφορά τον διοικητικό έλεγχο και την προστασία των διαδικασιών εντός του Δήμου Αραδίππου, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για τον διοικητικό έλεγχο έχει ο δήμαρχος ως πολιτικός προϊστάμενος του δήμου. «Δεν απαντάται το εύλογο ερώτημα της κοινής γνώμης, γιατί τα εγκληματικά κυκλώματα προτιμούν από τους 39 Δήμους της Κύπρου διαχρονικά τον Δήμο Αραδίππου για να τελούν τις παράνομες τους ενέργειες. Από τους 133 εικονικούς γάμους που εξάρθρωσαν οι αρχές, οι 107 έγιναν στο δήμο μας. Είναι τυχαίο;», διερωτάται το ΑΚΕΛ Αραδίππου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top