ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπουργός Μεταφορών: Αποτελεσματικό το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Υπουργός Μεταφορών: Αποτελεσματικό το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Τη σημαντικότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, επεσήμανε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας την Πέμπτη, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, στελεχών της Αστυνομίας και άλλων αρμόδιων Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, ο κ. Βαφεάδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, του οποίου μοναδικός σκοπός είναι να συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, και ιδιαίτερα στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ενημερώθηκε ότι στις συμβολές, όπου είχαν τοποθετηθεί σταθερές κάμερες, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 είχαν καταγραφεί κατά μέσο όρο 200 καταγγελίες την ημέρα, σε αντίθεση με 800, που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες του ίδιου χρόνου. «Τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά» ως προς την αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου, τόνισε ο Υπουργός.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση σε σχέση με τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης και, τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επεσήμαναν την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Αποφασίσθηκε όπως άμεσα προωθηθεί ενημέρωση σχετικά με τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος, ενώ παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για βελτίωση της σήμανσης στις συμβολές όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτό.

Συζητήθηκε επίσης η πρακτική εφαρμογή της Νομοθεσίας για τις Συσκευές Προσωπικής Κινητικότητας (e-scooters) και τα ζητήματα, που ανέκυψαν από τη λειτουργία των εταιρειών ενοικίασης και λειτουργίας των συσκευών αυτών. Τονίστηκε η ανάγκη για ουσιαστική επιτήρηση των αδειοδοτήσεων των εταιρειών που έχουν παραχωρηθεί από τους Δήμους, καθώς και η γενικότερη αστυνόμευση της χρήσης.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέδειξε την ανάγκη για επέκταση των Ζωνών Ορίου Ταχύτητας 30 Χ.Α.Ω. για ενθάρρυνση της ασφαλής χρήσης των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για υλοποίηση σχετικών εφαρμογών. Επιπρόσθετα, θα αξιολογηθεί η ανάγκη για τροποποιήσεις στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση - 28χρονος κλώτσησε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο χέρι

Στο νοσοκομείο δυο νεαροί - Τους κατήγγειλε 43χρονος για εισβολή στο σπίτι του και κατέληξε ο ίδιος με χειροπέδες

Νέο «θρίλερ» στον αέρα: Περιστατικό αναταράξεων σε πτήση της Qatar Airways - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Πρόλαβαν τα χειρότερα: Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Μουτταγιάκα - Συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση

Bίντεο: Τρομακτικό ατύχημα και προσωρινή διακοπή στον πρώτο γύρο στο Γκραν Πρι του ΜονακόΜήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top