ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν σκόπιμα κρατούσε απόρρητα έγγραφα, λέει πόρισμα εισαγγελέα – Δεν θα ασκηθεί δίωξη

Ο Μπάιντεν σκόπιμα κρατούσε απόρρητα έγγραφα, λέει πόρισμα εισαγγελέα – Δεν θα ασκηθεί δίωξη

Ο Τζο Μπάιντεν «διατήρησε και αποκάλυψε σκόπιμα» απόρρητα έγγραφα αφού υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η έκθεση που συντάχθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, ο οποίος επέβλεψε την έρευνα, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν ως ιδιώτης μετά την αντιπροεδρία του, διατηρούσε και αποκάλυψε απόρρητο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού και της εξωτερικής πολιτικής στο Αφγανιστάν.

Υπήρχαν επίσης σημειωματάρια που περιείχαν τις σημειώσεις του για θέματα εθνικής ασφάλειας και «ευαίσθητες πηγές και μεθόδους πληροφοριών», αναφέρει η έκθεση.

Προσθέτει ακόμη ότι «η δίωξη του κ. Μπάιντεν είναι αδικαιολόγητη με βάση την εξέταση των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων».

Η έκθεση του κ. Χουρ αναφέρει ότι θα ήταν δύσκολο να καταδικαστεί ο Μπάιντεν, επειδή «στη δίκη, ο κ. Μπάιντεν πιθανότατα θα παρουσιαζόταν σε μια κριτική επιτροπή, όπως έκανε κατά τη συνέντευξή μας μαζί του, ως ένας συμπαθής, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη».

Η έρευνα ξεκίνησε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από τη στιγμή που βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο σπίτι και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top