ΔΗΣΥ για Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να συνεισφέρουν θετικά και όχι να ισοπεδώνουν»

ΔΗΣΥ για Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να συνεισφέρουν θετικά και όχι να ισοπεδώνουν»

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στη Βουλή, αφορίζοντας μια σημαντική μεταρρύθμιση, αντί να προχωρήσει σε αυτό που την όρισε ο λαός: να εφαρμόσει του νόμους και να δώσει λύσεις.

Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν ακριβώς να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας και συζητήσεων πολλών ετών.

Είναι δεδομένο ότι κατά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται συναινέσεις και συμβιβασμούς, θα παρουσιάζονται δυσκολίες και προβλήματα. Αλλά είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε. Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να συνεισφέρουν θετικά και όχι να ισοπεδώνουν τη συλλογική προσπάθεια.

Για να επιτευχθεί η ορθή εφαρμογή της μεταρρύθμισης χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Άλλωστε γι’ αυτό η μεταρρύθμιση ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια. Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε κάποιες διορθωτικές αλλαγές θα έπρεπε να τις είχε φέρει ενώπιον της Βουλής τους προηγούμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αισιοδοξία από την Ολγκίν πριν από την άφιξη Γκουτέρες: «Στόχος η πρόοδος»

Αισιοδοξία από την Ολγκίν πριν από την άφιξη Γκουτέρες: «Στόχος η πρόοδος»

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο στόχο έχει να ενθαρρύνει τον λαό και τους ηγέτες να προετοιμαστούν για διαπραγματεύσεις, ανέφερε σε δηλώσεις της τη Δευτέρα η Προσωπική του Απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.