ΠτΔ: Το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου στην Κύπρο η Ολγκίν – «Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες»

ΠτΔ: Το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου στην Κύπρο η Ολγκίν – «Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες»

Το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου θα βρίσκεται στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, στη Λευκωσία, για τον εορτασμό για τον Άγιο Μάρωνα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ και όπως τον ενημέρωσε θα βρίσκεται ξανά στην Κύπρο το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα, πως με τον διορισμό της κ. Ολγκίν, με τον οποίο ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας, να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, και όχι συνομιλιών για χάριν των συνομιλιών, και οι οποίες θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση του τόπου, στον τερματισμό της κατοχής και στην επανένωση της πατρίδας μας. 

«Από δικής μας πλευράς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να οδηγηθούμε στην επίλυση του Κυπριακού», είπε.

Σημείωσε ακόμη πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE