ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ουγγαρία και Ουγκ-ανία

Ουγγαρία και Ουγκ-ανία

Το ότι διαφέρουμε ριζικά από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τουλάχιστον τις δυτικές,  όπου υποτίθεται ότι ανήκουμε κι εμείς (ευτυχώς μας έσωσαν οι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί με τη Γηραιά Ήπειρο αλλιώς κανονικά έπρεπε να είμαστε επίτιμο μέλος της Αραβικής Ένωσης) δεν είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε - είναι αυτές οι διαφορές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γοητείας μας για κάποιους, της αμετανόητης οπισθοδρόμησης για άλλους (ανάλογα τη γνώμη σας για το θέμα).

Όμως όταν μέχρι και η Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν μας βάζει τα γυαλιά σε θέμα νοοτροπίας, τότε εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς (ή τέλος πάντως θέλει να αντιληφθεί) πως η κατάστασή μας είναι πολύ χειρότερη απ’ όσο πιστεύουμε. Το σχόλιο βέβαια αφορά την Ουγγαρία υπό την ηγεσία του ακραίου, ομοφοβικού, ρατσιστή, φιλοπουτινικού και poster boy της ακροδεξιάς Πρωθυπουργού της και όχι τη χώρα ή τον λαό της που μια χαρά σύγχρονη και πολιτισμένη είναι.

Στην Ουγγαρία λοιπόν η Πρόεδρος (και στενή συνεργάτης του Όρμπαν) Καταλίν Νόβακ παραιτήθηκε γιατί απένειμε χάρη σε καταδικασθέντα για συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε οικοτροφείο. Ο τύπος δεν ήταν καν ο δράστης αλλά ο υποδιευθυντής του οικοτροφείου που κουκούλωσε τα εγκλήματα του ανωτέρου του και έφαγε τρία χρόνια φυλακή για τους κόπους του. Η Νόβακ υπήρξε η πρώτη γυναίκα στη διακοσμητική αυτή θέση (είναι όπως την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας) και απένειμε τη χάρη τον Απρίλιο του ΄23 με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στη Βουδαπέστη. Η πράξη της αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από δημοσιογραφική ιστοσελίδα προκαλώντας την οργή των πολιτών και της αντιπολίτευσης που ζήτησε την άμεση παραίτησή της. Η Νόβακ  ανακοίνωσε την παραίτησή της κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ενώ λίγο αργότερα μια άλλη σύμμαχος του Όρμπαν, η Τζούντιτ Βάργκα παραιτήθηκε από βουλευτής και από επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου γιατί είχε δώσει την έγκρισή της ως υπουργός Δικαιοσύνης.

Χρειάζεται να σας θυμίσω τι συνέβη όταν ο Νίκος Αναστασιάδης το 2018 απένειμε προεδρική χάρη σε παιδέρες; Ο ένας μάλιστα που είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης ήταν γείτονες με το θύμα του. Η κοπέλα (ενήλικη πλέον) έπαθε σοκ όταν τον είδε ξαφνικά μπροστά της καθώς δεν γνώριζε ότι ο τύπος αφέθηκε ελεύθερος μετά από προεδρική χάρη. Εννοείται πως προκλήθηκε σάλος αλλά εδώ είναι Κύπρος, ούτε καν η Ουγγαρία του ακροδεξιού ‘Όρμπαν. Όχι μόνο ο Τέως καθάρισε με μια νερόβραστη συγγνώμη αλλά τα παπαγαλάκια Προεδρικού και ΔΗΣΥ (τότε δεν τα ξεχώριζες) έβριζαν τον κόσμο που ξεσηκώθηκε και δεν αναγνώριζε τη... μεγαλοψυχία του Προέδρου να παραδεχτεί το λάθος του.

Και το πιο τραγικό είναι  πως οι ίδιοι σήμερα παραδίδουν -μεταξύ άλλων- μαθήματα πολιτικού ήθους...

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top